Norge på bredbåndstoppen
Teknofil

Norge på bredbåndstoppen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Ifølge en undersøkelse utført av OECD ligger Norge i verdenstoppen når det gjelder utbredelse av bredbånd. Kun Nederland og Danmark slår oss.

En av tre har abonnement
Ifølge tallene fra OECD har Norge 1.554.993 bredbåndsabonnementer. Dette tilsier at 33,4 prosent av befolkningen har et bredbåndsabonnement. Dette tallet plasserer oss helt på toppen i utbredelse av bredbånd. Kun Danmark og Nederland ligger over oss med henholdsvis 36,7 prosent og 35,5 prosent. Gjennomsnittet i OECD-landene ligger på 21,3 prosent, altså over ti prosent under Norge.

- Dette er gode nyheter både for arbeidet med digital fornying av offentlig sektor og for IKT-næringen. Vi er nå i ferd med å gi de siste husstandene i landet et bredbåndstilbud. Når stadig flere velger å ta tilbudet i bruk fremmer dette både offentlig og privat tjenesteutvikling på nettet, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys, ifølge pressemelding.


Fornyingsminister Heidi Grande Røys håper flest mulig nordmenn vil koble seg på nett.

Langt flere koblet på
Fornyings- og administrasjonsdepartementet er nøye med å påpeke at tallene fra OECD ikke viser hvor mange personer som i realiteten benytter seg av bredbånd. Som oftest benyttes et bredbåndsabonnementet av flere personer samtidig. Statistisk Sentralbyrå anslår at tre av fire norske husstander i dag har et bredbåndsabonnement.

Tallene fra OECD er hentet inn fra både bedrifts- og privatmarkedet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen