Norge nr. 2 i verden!

I fjor ble det solgt 270 000 digitalkameraer i Norge. Det er selvfølgelig lite i forhold til USA, hvor det ble solgt 17 millioner kameraer. Men når folketallet tas i betraktning, 4,5 millioner mot 300 millioner, så ligger vi et hakk foran. Selv i landet som produserer de fleste kameraene – Japan – og hvor prisene tradisjonelt har vært ganske lave og fotointeressen på topp gjennom flere årtier, lå de bare 15 % foran oss. Kanskje går vi forbi dem i løpet av dette året…

Sammenlikner vi med våre naboland Sverige og Danmark, så ligger vi ca. 13 % foran svenskene og 50 % foran danskene!

Økningen i digitalkamerasalget fra 2002 til 2003 var på formidable 80 %. Dette lå langt over andre land, og fotoaktørene i Norge forventet at økningen i prosent måtte bli betydelig mindre i år. Men økningen er i prosent fortsatt like stor. I årets første fire måneder ble det i Norge solgt 108 000 kameraer, hvorav 99 000 var digitale – dette er en økning på 82 % sammenliknet med fjoråret. Som det framgår utgjør salget av filmbaserte kameraer nå i underkant av 9 %. Til tross for kraftig nedgang i salget av filmbaserte kameraer, økte det totale kamerasalget i Norge i årets første måneder med 45 %!

Mer enn 4 av 10 norske hjem har nå digitalkamera, også her er det bare Japan som ligger foran oss, mens vi ligger et godt hakk foran USA (30 %) og Europa for øvrig. I løpet av 2004 vil ca. 50 % av norske hjem disponere minst ett digitalkamera – mange har to eller flere. Ni av ti norske hjem har kamera og det fotograferes mer enn noen gang.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen