Norge ledende innen HD

Nordmenn har lenge vært avventende når det gjelder HD. Lenge mente bransjen det var det vanskelige valget mellom Blu-ray og HD-DVD som medførte denne ventingen. Når HD-DVD kastet inn håndkleet løp likevel ikke nordmenn til butikkene for å handle Blu-ray. Nå skjer det derimot noe.

Ville etter HD-mottakere
Det er ikke Blu-ray folk nå går til innkjøp av. Salget av HD-mottakere for TV-sendinger har derimot gått kraftig opp den siste tiden. Canal Digital melder nå at de har passert 100.000 solgte HD-mottakere. Tallene kommer både fra kabel- og satellittkunder. Canal Digital selv tror de kan takke EM i fotball for det gode salget.

- Sendingene fra fotball-EM i Sveits og Østerrike i HD-kvalitet gir et fantastisk løft for TV-opplevelsen, og vi gleder oss på TV-seernes vegne, sier Svein Erik Davidsen, administrerende direktør i Canal Digital Norge, ifølge pressemelding.


Svein Erik Davidsen fra Canal Digital gleder seg over godt salg av HD-mottakere.

Han tror salget vil holde seg utover sommeren da både Tour de France og OL i Beijing vil sendes i HD.

Viasat merker også interessen
Det er ikke bare Canal Digital som merker at nordmenn er interessert i gode TV-bilder. Hos Viasat merker de også stor pågang.

- Jeg har ikke noen eksakte salgstall, men vi merker absolutt trykket fra våre kunder. Vi har ikke hatt EM-sendinger i HD slik som Canal Digital, men nå når OL nærmer seg regner vi med at trykket tar seg ytterligere opp, sier pressesjef i Viasat, Øystein Hygen Christensen til Teknofil.


Pressesjef i Viasat, Øystein Hygen Christensen, kan bekrefte at også Viasat merker at det norske folket ønsker HD.

Også Get merker en økt pågang på HD-markedet. Informasjonsansvarlig, Øyvind Huseby, sier nordmenn viser sterk interesse både for HD og PVR-er som gjør at de kan ta opp, spole og ta pause i sendingene.

Norge på topp i Europa
Nordmenn har tydelig åpnet øynene for HD, og stiftelsen Elektronikkbransjen mener Norge nå ligger på toppen i Europa innen HD.

- Norge er helt klart på HD-toppen. Det er all grunn til å anta at nordmenn nå er ledende i Europa når det gjelder å se på HD-sendinger, sier informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen, ifølge pressemelding.


Erik Andersen fra Elektronikkbransjen antar at Norge er ledende i Europa innen HD.

Det er uansett klart at det norske folket har åpnet øynene for HD.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen