Norge er en av de fremste på bredbånd

En undersøkelse som er gjennomført for selskapet Cisco på det globale markedet viser hvilke land i verden som er best i stand til å levere bredbånd, og hvilke som kommer dårligst ut. Undersøkelsen ble gjennomført av Said Business School som tilhører Oxford University, og University of Oviedo's Department of Applied Economics i Spania.

Undersøkelsen dekker 66 land, og dreier seg om kvalitet og dekning av bredbånd i de ulike landene.

Det er Sør-Korea og Japan som topper listen over land som anses å ha best kvalitet på bredbånd, men Sverige, Danmark og Norge er også på en ekslusive liste over 10 nasjoner som er "leaders of broadband quality".

Tall basert på 24 millioner ytelsestester gjennomført i 66 land via nettstedet speedtest.net, viser at gjennomsnittet for nedlastningsytelsen var 4,75 Mbit/s globalt, mens gjennomsnittet for opplasting var 1,3 Mbit/s.

En del av undersøkelsen var å sjekke hvor godt eller dårlig landene var i stand til å oppfylle fremtidige krav til kundene. Dette er krav som blant annet deling av bilder, bruk av video via Skype og Youtube-visninger. Forskerne definerte kravet som 11,25 Mbit/s for nedlasting, og 5 Mbps for opplasting, det vil si for at brukerne skal kunne være klare for fremtidens applikasjoner.

Kun 9 land oppfylte disse kravene fullt ut, og kom på den såkalte "ready for tomorrow"-listen, blant disse var Sverige og Danmark, mens Norge kom på den såkalte "comfortable for today"-listen, altså ett hakk lavere.

Detaljene finner du på nettsiden til Said Business School.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen