Norge slår hele Afrika i bredbåndsbruk
Teknofil

Norge slår hele Afrika i bredbåndsbruk

Og Nord-Amerika banker Midtøsten.

I en rapport lagt frem av konsulentselskapet TeleGeography, der de har sett på global bruk, vekst og behov for bredbånd, blir det gjort klart det internasjonale bredbåndsbehovet økte med 45 prosent i 2011.

Dette er ikke spesielt oppsiktvekkende – mellom 2007 og 2011 har den gjennomsnittlige veksten ligget på 57 prosent. Det regnes enkelt og greit med at bredbåndsbehovet dobler seg for hvert andre år.

Bredbåndsveksten mellom 2007 og 2011 har forståelig nok vært størst der det trengs mest – i hovedsak regioner under utvikling. I Midtøsten har veksten vært på 98 prosent årlig, for Afrika er tallet 85 prosent, og Latin-Amerika har i snitt økt med 71 prosent per år over samme periode.

Foto: TeleGeography

Norge bruker mer enn hele Afrika

Disse ferskere regionene har altså fått et godt løft de siste årene, mens bruken i våre mer hjemlige markeder ikke ligger på mer enn noe over femti prosent. Likevel ligger områder som nettopp Afrika og Midtøsten fremdeles langt etter de godt etablerte landene.

– Selv om den internasjonale bredbåndsbruken vokser saktere i de modne markedene, er deres kapasitetsbehov langt større enn i de nye markedene, sier Jon Hjembo, analytiker i TeleGeography.

– Nord-Amerikas internasjonale bredbåndsbruk er nesten ti ganger større enn det for hele Midtøsten, mens den brukte kapasiteten knyttet til Norge er større enn den som er knyttet til alle landene i Afrika, fortsetter han.

I Afrika og Midtøsten er det en kraftig økning i antall bredbåndsabonnenter som i hovedsak har drevet utviklingen. For de mer etablerte markedene har behovet ligget i høyere krav til hastighet og blant annet mer strømming av video over nett.

Hvor raskt bredbånd trenger vi egentlig?
Se vårt nettmøte: – Fibermilliardene går i stor grad til «superbrukere»

Kilder:
NRK
Pressemelding, TeleGeography

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen