Norge i verdenstoppen

Norge i verdenstoppen

Ni av ti bedrifter vurderer å lage egne mobilapper, viser ny undersøkelse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Stadig flere norske virksomheter bruker en eller annen form for mobil applikasjon for å støtte kommunikasjon og samarbeid mellom ansatte. Det viser en ny rapport fra Symantec som har undersøkt mobile bedriftstrender over hele verden.

Ifølge undersøkelsen vurderer 91 prosent av norske bedrifter å innføre egne mobilapper for å dekke bedriftens behov, mot 71 prosent globalt. 92 prosent vurderer egne app-butikker, mot 66 prosent globalt og 72 prosent av svenske virksomheter. 25 prosent av de norske bedriftene i undersøkelsen har allerede implementert egne, tilpassede bedrifts-apper – mot 15 prosent i Sverige.

– Vi er imponert av hvor raskt bedriftene har vennet seg til å bruke mobile løsninger, sier Roger Ison-Haug i Symantec Norge i en pressemelding.

Stenger ikke lenger mobilbrukerne ute

For ikke lenge siden var innstillingen at alt som hadde med mobile enheter å gjøre skulle stenges ute fra bedriften, hevder Symantec. Å gå fra den innstillingen til å aktivt spre og utvikle egne bedriftsapper innebærer nye utfordringer for it-avdelingen, både når det gjelder kompleksitet og mulige sikkerhetsmessige problemer.

Halvparten av de norske virksomhetene svarte at mobilitet er en ganske stor eller en ekstremt stor utfordring for organisasjonen. 39 prosent svarte at mobile enheter er en av de største IT-riskene i organisasjonen, til tross for at de i praksis er ubeskyttet.

Undersøkelsen har rundt 6000 respondenter globalt, hvorav 100 i Norge og 100 i Sverige, ifølge Symantec.

(Kilde: Symantec State of Mobility Survey)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen