Norge har verdens raskeste mobile bredbånd
(Bilde: Niklas Plikk, Tek.no)

Norge har verdens raskeste mobile bredbånd

Tar den globale førsteplassen hos Speedtest med ganske god margin.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er en kjensgjerning at Norge ligger ganske bra an når det gjelder gjennomsnittlig Internett-hastighet, med rangeringer i toppsjiktet i diverse undersøkelser. Nå viser det seg at Norge er eksepsjonelt god på de mobile netthastighetene, hvor vi nå har klatret helt til topps.

Nettstedet Speedtest, som måler globale netthastigheter hver måned, melder nemlig nå at Norge ligger på førsteplass når det gjelder den mobile, gjennomsnittlige netthastigheten – og attpåtil med ganske god margin.

Ifølge Speedtests målinger lå gjennomsnittlig nedhastighet i juli måned på 52,59 Mbit/s for mobilt Internett. Dette er et godt stykke foran Nederland, som lå på andreplass med en hastighet på 46,94 Mbit/s i målingen.

Norge har hatt en pen økning i den gjennomsnittlige. mobile bredbåndshastigheten, og det er hovedsakelig takket være Telenor..
Norge har hatt en pen økning i den gjennomsnittlige. mobile bredbåndshastigheten, og det er hovedsakelig takket være Telenor.. Foto: Speedtest

Tok førsteplassen allerede i fjor

Norge inntok førsteplassen målinger allerede i september i fjor, da snitthastigheten økte hele 41 prosent sammenlignet med måneden før, til 43,73 Mbit/s. Denne økningen var en direkte konsekvens av at Telenor fjernet hastighetssperrene som regulerte mange abonnementstyper i fjor, som igjen var en konsekvens av selskapets store satsing på 4G-utbyggingen.

Isolert sett hadde Telenor som leverandør en snitthastighet på 58,58 Mbit/s i juli måned. Dette er er godt stykke foran hovedkonkurrenten Telia, som ifølge Speedtests målinger endte med en snitthastighet på 45,93 Mbit/s i samme periode.

Når det gjelder den ikke-mobile bredbåndshastigheten ligger Norge imidlertid et godt stykke lenger ned på listen i Speedtest-målingene for juli. Med en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 57,78 Mbit/s inntar Norge en 19.-plass, mens Singapore ligger på førsteplass med solide 154,38 Mbit/s. Vårt naboland Sverige ligger til sammenligning på åttendeplass med 73,66 Mbit/s.

Denne gir deg trådløs mobillading til en billig penge »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen