Norge, Sverige, Finland -- ikke bruk IE

Både norske, svenske og finske myndigheter advarer nå mot det nye sikkerhetshullet som lar ormen Bofra spre seg raskt på nettet. Ormen benytter seg av IFRAME-feilen som finnes i Internet Explorer, en feil som enda ikke har blitt patchet. Det er ventet en patch til problemet i dag.

Norske Senter for informasjonssikring, SIS, sa til VG i går at statistikken viser at Internet Explorer har langt flere feil enn andre nettlesere. På bakgrunn av det vil vi på det sterkeste anmode om å bytte til en annen nettleser.

Svenske Sitic, en del av Sveriges post- og tele-myndighet, uttalte til >Aftenposten i går at i første omgang bør man vurdere å bytte nettlesere, men man skal være oppmerksom på at alle nettlesere har sikkerhetsproblemer.

Det finnes mange alternative nettlesere man kan prøve. Den som er mest i vinden for øyeblikket er helt klart Mozilla Firefox, som stjeler markedsandeler fra Internet Explorer. Et annet alternativ er norske Opera, som er kjent for å være verdens raskeste nettleser. Hverken norske eller svenske myndigheter nevner hvilke nettlesere man bør bytte til, mens finnene kommer med råd som Netscape, Firefox og Opera.

Kilder: Aftenposten, VG

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen