Nordmenns irriterende mobiluvaner

Nordmenns irriterende mobiluvaner

Netcom gjennomfører med jevne mellomrom såkalte befolkningsundersøkelser for å tilegne seg kunnskap om nordmenns mobilvaner. Denne gangen har analysebyrået United Minds, på oppdrag fra Netcom/Telia Sonera, undersøkt hvilke mobiluvaner som irriterer oss mest.
Og det er ikke rent lite vi irriterer oss over ved andre folks mobilbruk.
HELLO?!!! I’M IN THE LIBRARY!!!
At den utbredte bruken av mobiltelefoner går folk på nervene er for så vidt ikke rart. Du husker kanskje humorprogrammet Trigger Happy som gikk på norske TV-skjermer for noen år siden? Her var nettopp mobiluvaner utgangspunkt for flere av sketsjene – blant annet når en fyr snakker høylytt i mobilen (en gigantisk telefon, for øvrig) på et bibliotek. Se videoklippet her via You Tube.
Nettopp dette – høylytt mobilprat – er det som irriterer oss nordmenn aller mest. I undersøkelsen svarer nemlig 72 prosent av de spurte at de synes høylytt mobilprat på buss, tog eller t-bane er irriterende. 66 prosent svarer at både snikfotografering med mobiltelefonen, og det å kjøre bil samtidig som man sender SMS eller snakker i mobilen (uten handsfree).
- Vi synes selvsagt at det er morsomt at mobilen får en stadig større rolle i hverdagen vår, men er samtidig veldig opptatt av hensynsfull bruk. Snikfotografering er oftest en uting, og vi oppfordrer til å være varsomme med å mobilfotografere andre uten å gjøre dem klar over det, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom.

(Artikkelen fortsettes.)
Mobil i bilen kan være farlig
At det å snakke i mobilen – eller sende tekstmeldinger – mens man kjører kan være irriterende for andre, er en ting. Men en annen, viktigere årsak til at du bør unngå dette er at det kan være direkte farlig.
- Bruk alltid handsfree i bil, og vent med å sende tekstmelding til du er trygt parkert, oppfordrer Vederhus.
For øvrig svarte 30- og 40 prosent at henholdsvis det å svare på en oppringing, og det å sende tekstmeldinger, under et kafébesøk var irriterende oppførsel. 20 prosent irriterte seg over foreldre som snakker i mobilen mens de er ute med barna.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen