Nordmenn vil ha GPS i mobilen

- Navigasjonstjenester og innebygget GPS-mottaker i mobiltelefonen er noe som tiltaler nordmenn, skriver Nokia i en pressemelding. En ny undersøkelse viser at hele 72 prosent av nordmennene synes det er interessant med navigasjonsfunksjonalitet i mobilen. 49 prosent sier de foretrekker en mobiltelefon med GPS istedenfor en separat GPS enhet. 

Les også:
Sony Ericsson P1i med GPS i salg
Test: Mio C520t – Navigasjon på den enkle måten.
Alle får GPS-mobil

Nokia og andre produsenter satser nå stort på navigasjonstjenester i mobiltelefonen. Til tross for at markedet er i begynnelsen av denne utviklingen tyder altså undersøkelsen på at nordmennene har fått øynene opp for de nye mulighetene.

- Vi vet at det er stor interesse for navigasjonstjenester; at så mange som 72 prosent av nordmennene i undersøkelsen allerede i dag er interessert i å ha en mobiltelefon med GPS viser likevel at interessen er enda større enn vi faktisk trodde. Fra før vet vi at nordmenn, i likhet med resten av Skandinavia, er tidlig ute med å ta til seg nye teknologitrender – og det er artig å se at de også på dette området ligger langt fremme”, sier Sigurd Leth, sjef for Multimedia i Nokia Norden i pressemeldingen.

Nokia har i år forsøkt seg med tre ulike navigasjonsmodeller. Den ene er en ren GPS-løsning uten mobiltelefon. Så kommer en løsning med kart på servere for nedlasting til S60-mobiler med GPS innbygget (N95 og E90) eller en separat blåtann-GPS. Løsningen krever at du kjøper en lisens for å få ruteveiledning mens du kjører.

Den siste løsningen er mobiltelefonen 6110 Navigation med GPS, kart og navigasjonsløsning ferdig integrert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen