Nordmenn vil ha én fjernkontroll

Norske stuer er digitalisert, og alle har fått et forhold til en dekoder – både på godt og vondt. Disse dekoderne varierer i både pris og utstyrsnivå, men uansett er resultatet at du trenger en ekstra fjernkontroll, i tillegg til den du allerede bruker på TV-en.

Du kan imidlertid avskaffe seg med en dekoder, dersom flatskjermen din har en MPEG 4-kortleser. Ved å kjøpe deg en CAM-modul, kan du sette programkortet ditt rett i TV-en, slik at skjermen gjør jobben med å ta inn signaler fra kabel eller bakkenett.

Tidligere i høst ble det klart at Canal Digital hadde godkjent en CAM-modul for bruk oppimot kabel. Disse modulene blir solgt via eksterne forhandlere, og salget av disse modulene har gått over all forventning ifølge Canal Digital.

Over 3000 solgte
Siden salget av disse kortleserne startet tidligere i høst, kan Canal Digitals produktsjef for kabel-TV fortelle at det nå er solgt over 3 000 moduler. Det registreres rundt 50-60 slike moduler per dag, og er i overkant av hva selskapet hadde forventet på forhånd.

- Vi har nå passert 3 000 solgte CAM-moduler og dette er høyere enn vi forventet. Per i dag registreres det rundt 50-60 moduler om dagen, forteller Øystein Holte i Canal Digital.

Har tro på moduler
Flere velger altså å bytte ut dekoderen sin med en modul, kanskje for å slippe flere fjernkontroller enn nødvendig. Canal Digital tror først og fremst det vil bli TV nummer to som får kortleser, da man for eksempel kan slippe ekstra ledninger og bokser på soverommet.

- Vi har stor tro på at denne modulen blant annet vil være et godt alternativ for TV nummer to og tre i hjemmet, forklarer Holte.

(Artikkelen fortsetter)


Kommer til Parabol
Foreløpig har det ikke vært mange flatskjermen som har hatt støtte for satellitt, men av kommende modeller har vi sett at flere som kan håndtere parabol. Canal Digital tror at CAM-moduler også vil bli populært blant disse brukerne.

- CAM-moduler vil nok bli populært blant parabolbrukere, når flatskjermer kommer med støtte for dette, sier Holte.

Ingen harddiskopptaker
Kortlesere kan være praktisk, spesielt om du kun ønsker en fjernkontroll, men enn så lenge vil de ikke kunne erstatte dekodere med opptaksmulighet (PVR). Dog vil noen av Samsungs kommende flatskjermmodeller ha mulighet for å ta opp programmer via en ekstern harddisk.

Vi i Teknofil tror det fortsatt vil være en god stund før harddiskmuligheter i flatskjermer vil fungere. Mest på grunn av at det er mye rundt rettigheter, kryptering og funksjoner som skal være på plass før skjermene blir godkjent for bruk.

(Artikkelen fortsetter)


40 000 registrerte kortlesere
RiksTV har i omtrent to år tilbudt kundene sine muligheten å ta inn sendingene fra det digitale bakkenettet via CAM-modul. Selskapet opplever at interessen er stigende, og hittil er 40 000 moduler registrert hos RiksTV. Per i dag er det omtrent 500 ulike flatskjermmodeller som er godkjent for bruk med modulen på bakkenettet.

- Vi ser absolutt at mange ønsker å benytte seg av en CAM-modul. Vi har passert 40 000 registrerte moduler siden vi første gang lanserte muligheten, og det er omtrent 500 flatskjermmodeller som er godkjent for modulbruk, forklarer Jens-Petter Gjelseth

Hva tror du om CAM-moduler? Vil de overta for dekodere? Diskuter i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen