Nordmenn sliter etter Iphone-oppgraderingen

Nordmenn sliter etter Iphone-oppgraderingen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
På fredag i forrige uke slapp Apple sin nyeste programvareoppdatering til Iphone. 2.2-oppgraderingen ga brukerne en god del ny funksjonalitet, som bedre Mail og kartfunksjonalitet. Nå viser det seg at oppdateringen også har en uønsket effekt – i hvert fall for oss norske brukere.

Den populære tjenesten Youtube, som er den eneste muligheten til å se Flash-videoer på Iphone, fungerer nemlig ikke i Norge lenger. Går du inn på tjenesten etter å ha oppgradert får du nemlig beskjeden: Youtube ikke tilgjengelig.

Kan bytte språk
Mobilen.no har fått tilbakemelding om denne feilen fra flere lesere, og det viser seg også å være et hett tema på diskusjonsforumene hos Ipod1.no. En rask sjekk av en Iphone i redaksjonen viser også at vi opplever det samme, uavhengig av hvilken operatør som brukes.Det er riktignok en mulighet til å komme rundt problemet for nordmenn som savner Youtube-muligheten. Ved å bytte språk til engelsk vil Youtube fungere igjen. Dette bekreftes også av Netcom, som er den norske distributøren av Apple Iphone 3G.

- Hvis man endrer språkinnstillingene på Iphone 3G til engelsk vil det fungere, sier informasjonsrådgiver Ingrid Kristensen i Netcom til Mobilen.no.

Dette kan gjøres ved å gå til Innstillinger -> Generelt -> Internasjonalt -> Språk og velge Engelsk.

Jobbes med løsning
Dette er vel i beste fall en nødløsning for dem som har oppgradert til Iphone 2.2. Netcom sier imidlertid at det arbeides med å finne en løsning på problemet.

- Netcom jobber sammen med Apple for å finne en løsning, men inntil videre må altså brukere som oppgraderer til 2.2 benytte engelske innstillinger for å komme inn på Youtube, forteller Kristensen, som ikke vil si noe om når en slik løsning vil komme.

Hvis vi skal ta hensyn til tidligere praksis fra Apple vil imidlertid problemet først bli løst i neste programvareoppdatering. Da får norske brukere håpe at det kommer en rask oppgradering av typen 2.2.1, i stedet for å måtte vente noen måneder på en eventuell 2.3-versjon.Gamle bokmerker fungerer
Det viser seg også at gamle Youtube-bokmerker på telefonen fungerer delvis. Ved å gå til disse bokmerkene er det mulig å få tilgang til noen filmer. Her dukker også feilmeldingen ”Youtube ikke tilgjengelig” opp, men etter noen sekunder begynner videoen uansett å spille.

Mobilen.no har forsøkt å få en kommentar fra Apple i forhold til den lite heldige feilen, og når det eventuelt kan forventes en løsning, men de vil som vanlig ikke uttale seg i media.

Oppdatert:
Det samme problemet gjelder forøvrig norske Ipod Touch-eiere. Feilmeldingen skal i disse tilfellene ha dukket opp i forrige uke, uten at det har vært i forbindelse med en programvareoppdatering. Hvis noen av våre lesere også kjenner til om dette problemet også gjelder for Iphone-eiere som ennå ikke har oppgradert til 2.2 vil vi sette pris på om en tilbakemelding om det.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen