Nordmenn kan mest om data?

Mange avanserte IKT-brukere i Norge
Mange avanserte IKT-brukere i Norge

11 prosent av nordmennene som var med i en undersøkelse i regi av Sintef klassifiserer seg selv som avanserte internettbrukere. Denne brukergruppen er kun å finne i Norge - og ikke i de andre landene som deltok i undersøkelsen.

Disse avanserte brukerne bruker IKT i mange sammenhenger og for flere hensikter (programmering, hjemmesider, grafikk/design osv), er i gjenomsnitt 32 år gamle, bor i byer og har variert utdannelse.

27 prosent av de spurte nordmennene i undersøkelsen svarte at de bruker Internett nå og da. I denne kategorien finner man nok de fleste hjemmebrukerne som bruker Internett til å lese nyheter å kommunisere via epost.

- Vi har god økonomi og infrastruktur og høy utdanning, og mange jobber krever bruk av informasjonsteknologi, uttaler Petter Bae Brandtzæg i Sintef til Dagbladet.

25 prosent av nordmennene svarte at de ikke bruker tid på data og Internett i det hele tatt. Dette tallet er vesentlig høyere for Tyskland og Østerrike, hvor mellom henholdsvis 39 og 47 prosent at de ikke bruker tid på IKT.

Samtidig finner vi også det største skillet i IKT-bruk i Norge, et stort digitalt skille mellom ikke-brukere og avanserte brukere.

- Det er alvorlig at skillene er så graverende i et land som har gjort seg så avhengig av teknologi på snart alle nivå i samfunnet påpeker Petter Bae Brandtzæg i sammendraget.

Totalt har 24 468 personer i Tyskland, Østerrike, Spania og Norge deltatt i undersøkelsen.

(Kilder: Forbruker.no, Sintef)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen