Nordmenn bruker mest penger på mobil i Skandinavia. (Bilde: Istockphoto/JustinVoight)

Nordmenn har dyrest telefoner

Om undersøkelsen

Undersøkelsen ble gjennomført av Synovate og er basert på intervju med 500 respondenter per land i Sverige, Norge og Danmark blant personer som nylig kjøpte ny mobiltelefon.

(Kilde: Telenor)

Telenor og Synovate har gjennomført en ny undersøkelse, som avdekker at vi i Norge er langt mer opptatt av avanserte mobiltelefoner enn våre svenske og danske naboer.

Ifølge undersøkelsen er over halvparten av nordmenns mobiler klassifisert som såkalte "high-end"-modeller. I Sverige er én tredjedel av telefonene i denne klassen, mens tallet i Danmark er én av ti.

Nordmenn bruker mest penger på mobil

Verken norske eller svenske mobilkjøpere er særlig flinke til å vokte lommeboken når de skal ha seg ny telefon. I Norge ligger gjennomsnittsprisen på 1868 kroner, mens svenskene bruker 1762 kroner. I Danmark sitter ikke slantene like løst. Der er nemlig gjennomsnittsprisen 1247 kroner.

Det er også store forskjeller på hvilke telefonfunksjoner vi vektlegger fra land til land. Mens nordmenn er mest opptatt av å få et bra kamera, er svenskefolket mer interessert i musikkmulighetene. Danskene bryr seg lite om begge deler, og vil helst ha en mobil som er lett å bruke.

Av andre ting som kom frem av undersøkelsen kan det nevnes at to av tre nordmenn og dansker bestemmer seg for hvilket merke og modell de skal kjøpe på forhånd, mens kun én av tre svensker går til butikken med planene klare.

(Kilder: Telenor)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen