Nordmenn handler mest på nett

Netthandel er en stadig økende trend i vårt samfunn. Undersøkelse viser at vi nordmenn slett ikke henger bakpå utviklingen.

Heller tvert imot.

Handler for 142 milliarder
Analysebyrået DIBS Payment Service har nemlig foretatt en undersøkelse på forholdet til netthandel blant befolkningen i Norge, Sverige, Danmark og FInland. I alt handler vi for cirka 142 milliarder norske kroner årlig og nordmenn ligger helt på topp.

I gjennomsnitt har nordiske nettbrukere handlet for 5300 norske kroner det siste halve året. Norge ligger like over dette snittet med et forbruk på cirka 5600 norske kroner.

Rapporten viser at vi handler på nett først og fremst for å spare tid og for å kunne gjøre unna shopping utenom åpningstid.

Gode fremtidsutsikter
Det er i første rekke menn som handler på nettet. 26 prosent av mennene i undersøkelsen har handlet for over 10.000 kroner, mot 17 prosent av kvinnene. Men netthandel er helt klart en økende trend blant kvinner.

DIBS Payment Service tror butikker som satser på netthandel har gode muligheter til å gjøre det stort fremover.

- Tallene i rapporten bekrefter at netthandel i de nordiske landene er i god utvikling og vil kunne forvente høy vekst i årene fremover. Spesielt er det positivt at både butikkenes og kundenes tillit til sikkerheten ved netthandel er høy, sier Jesper Lohmann, visedirektør i DIBS Payment Service, ifølge pressemelding.

Over 90 prosent av personene i undersøkelsen sier de har stor tillit til sikkerheten ved netthandel.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen