Nordmenn glemmer mest mobiler

Alternativ tekst mangler

Du har kanskje hastet ut av en drosje og glemt igjen den bærbare PC-en eller mobiltelefonen i baksetet? Det er det i hvertfall mange som har gjort før deg, skal vi tro IT-sikkerhetsselskapet Pointsec.

Pointsec har gjennomført en undersøkelse blant 2000 drosjesjåfører i storbyer verden over. Undersøkelsen viser at absurde mengder mobiltelefoner og annet småelektronisk utstyr glemmes igjen i drosjer hvert år.

Høyest på listen troner London, med de mest glemsomme drosjepassasjerene. Bare i første halvår i år, fant drosjesjåfører i London hele 54 874 mobiltelefoner, 4718 PDA-er, 3179 bærbare PC-er og 923 USB-enheter i bilene sine, skriver Poinsec i en pressemelding.

Nordmenn verst
Blant de nordiske landene er Norge verst. Poinsec spurte 150 drosjesjåfører i Oslo. Svarene viste at 3640 mobiltelefoner ble gjenglemt i hovedstadens drosjer i løpet av årets første halvdel. Dette er dobbelt så mange som svenskene glemte igjen i Stockholm i samme periode.

- Tallene for Norge viser en bedring når det gjelder portable datamaskiner, men en illevarslende utvikling på mobilfronten. Antallet gjenglemte mobiltelefoner har doblet seg i Oslo, fra 1700 i siste halvår 2004 til 3640 i første halvår i år, sier administrerende direktør Frank Horntvedt i Pointsec Norway i selskapets pressemelding.

Horntvedt mener at det ligger mange tikkende bomber blant de gjenglemte telefonene.

- Vi lagrer stadig flere typer informasjon på dem, og det vil utvilsomt oppstå hendelser som ikke bare er pinlige, men også får mer alvorlige konsekvenser for eieren og hans arbeidsgiver, for ikke å nevne familie, venner og kunder. Noen eksempler er identitetstyveri, utpressing, skade på bedriftsomdømme og erstatningsansvar, sier han.

(Kilder: Pointsec)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen