Nordmenn elsker å bruke smartmobilen når de reiser

Stadig flere booker, avbestiller og planlegger turen på mobilen.

Mobilen har blitt nordmenns nye reiseplanlegger, viser en stor undersøkelse gjennomført av reiseselskapet Via Travel Norge.

Ikke bare for de unge

Over 60 prosent av de reisende har en smarttelefon, en andel som øker måned for måned, ifølge tallene til Via Travel Norge. Av disse bruker seks av ti den som et verktøy i forbindelse med planlegging og gjennomføring av reiser.

Undersøkelsen viser også at det ikke bare er den yngre garde som står for denne utviklingen. Nærmere 60 prosent av de over 50 år bruker også mobilen som et reiseverktøy, mot omkring 65 prosent for de som er under 30 år.

Det er imidlertid fortsatt en større andel menn enn kvinner som har smartmobiler, med en fordeling på 72 mot 51 prosent. Likevel, hvis du først har en smartmobil, samme om du er kvinne eller mann, blir den hyppig brukt som et nyttig verktøy på reisen.

Mange reiseapps

Akkurat hva de bruker den til varierer fra bruker til bruker. Det kan være alt fra å sjekke tidene på flytoget gjennom Flytog-appen, eller avbestille flybilletter i nettleseren. I tillegg har det dukket opp flere og flere applikasjoner for enkelte store byer verden over, som gir nyttige tips til hva du kan finne på, samt offline-kart for å spare på mobildata-bruken.

Den spredte aldersgruppen overrasker administrerende direktør i Via Travel Norge, Rune Feltman:

Rune Feltman, administrerende direktør i Via Travel Norge.
Rune Feltman, administrerende direktør i Via Travel Norge.

– I blant får man inntrykk av at smarttelefoner hovedsakelig er et underholdningsmedium for de som er under 30 år. Vår undersøkelse viser entydig at dette ikke er riktig.

Voksende marked

Flere og flere reiseselskaper har endelig begynt å få øynene opp for den store veksten av smartmobiler, og har begynt å lage applikasjoner myntet for reisende på farten.

Flyselskapet Norwegian har for eksempel både innført trådløst nett på flyene sine, samt laget en egen mobilapplikasjon som lar deg ringe gjennom det trådløse nettet.

Les også: Slik er det å bruke mobilen på fly

Hvilke applikasjoner pleier du å bruke når du er ute og flyr? Del gjerne med deg i kommentarfeltet under.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen