Nordmenn handler på nett som aldri før
(Bilde: wavebreakmedia/Shutterstock.com)

Nordmenn handler på nett som aldri før

Komplett og andre nettbutikker opplever eksplosiv vekst.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I takt med at Internett har blitt stadig mer utbredt og lett tilgjengelig har også netthandelen økt kraftig, noe som ikke minst også gjelder data- og elektronikkbransjen.

En butikk som har merket veksten godt er norske Komplett, som nå har klart å bli Nordens største nettaktør etter at selskapet kjøpte svenske Webhallen i fjor.

Komplett fortsetter veksten

Veksten viser definitivt ingen tegn på å avta, verken for Komplett eller netthandelen for øvrig. Det kommer frem i en artikkel publisert av Dagens Næringsliv nylig.

Konsernsjef i Komplett-gruppen, Ole Vinje, opplyser overfor avisen at Komplett har opplevd en vekst i omsetningen på formidable 33,7 prosent i løpet av det første halvåret av 2014. I penger betyr det en omsetning på totalt 2,6 milliarder kroner i denne perioden.

Kommunikasjonssjef i Elkjøp Nordic, Øystein Schmidt, forteller på sin side at selskapet har registrert en økning i besøkstallet på nettsidene på mellom 20 og 30 prosent hver måned i år, men uten å oppgi konkrete tall for omsetningen.

Total omsetning også kraftig opp

Når det gjelder den totale netthandelen varierer tallene en del, men alt tyder på en meget sterk vekst. Ifølge statistikk fra Norges Bank lå den samlede netthandelen på rundt 59,7 milliarder kroner i 2013, opp fra 52,9 milliarder i 2012.

Dette tallet omfatter da trolig både varer, tjenester og handel fra utenlandske nettbutikker. Statistikk utarbeidet av Posten og Bring viser en norsk netthandelsomsetning på 15,2 milliarder i 2013. Til sammenligning lå tallet på 13,5 milliarder i 2012, ifølge fjorårets rapport.

Vi besøkte Komplett i fjor: Der bygges det 30 000 PC-er i året (Ekstra) »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen