Nordmenn elsker å strømme musikk
(Bilde: scyther5/Shutterstock.com)

Nordmenn elsker å strømme musikk

Norge ligger på topp i Norden når det gjelder å betale for musikkstrømming.

At vi her i Norden er glade i å strømme musikk er nok neppe en nyhet, og illustreres blant annet av det faktum at den svært populære musikkstrømmetjenesten Spotify nettopp er en nordisk oppfinnelse.

Nå har det blitt gjennomført en stor undersøkelse som viser at det faktisk er Norge som ligger på topp blant de nordiske landene når det gjelder strømming av musikk. Undersøkelsen ble utført av organisasjonen TONO, som arbeider for å beskytte opphavsretten til aktører i musikkbransjen.

Nordmenn mest betalingsvillige

Studien omfattet altså Norge, Sverige, Danmark og Finland. Av de som deltok i undersøkelsen i Norge oppga hele 36 prosent at de betaler for en strømmetjenestene for å lytte på musikk.

Til sammenligning lå tallene for Sverige, Danmark og Finland på henholdsvis 24 prosent, 23 prosent og 13 prosent. Dermed konkluderte altså TONO med at nordmenn er dem som er mest villige til å betale for musikkstrømming.

Totalt sett er det 8 millioner mennesker som strømmer musikk i hele Norden, og bare Spotify har 7 millioner brukere i de fire landene. På verdensbasis har Spotify rundt 40 millioner brukere, som altså betyr at Norden står for en oppsiktsvekkende høy andel av det totale antaller brukere.

Ivrige på deling via sosial medier

Også når det gjelder deling av musikk på sosial medier ligger de nordiske landene høyt. Hele 31 prosent av de spurte oppga i undersøkelsen at de hadde delt lenker til enkeltsanger eller spillelister på sosiale medier.

I tillegg til dette kunne undersøkelsen også avdekke at musikkinteressen generelt blant nordboere er meget høy. Over halvparten av dem som ble spurt svarte at det ville vært vanskelig eller umulig å gi opp musikklytting.

Spotify utvikles stadig: Nå har det blitt lettere å finne populære spillelister »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen