Nordmann kastet ut fra Facebook på grunn av «rart» navn

STENGES UTE. Norske brukere av Facebook kan risikere å bli nektet adgang til sin profil om de har et navn som har en litt annen betydning på engelsk enn norsk.

Facebook stenger deg ute om du har et «rart» navn

Det fikk Simon Stranger merke da han skulle logge seg inn på nettjenesten.

Norske Simon Stranger ble offer for Facebooks strenge regelverk. En dag han skulle logge seg inn på nettjenesten sa det stopp.

– Jeg kan da ikke være den eneste av Facebook sine over 900 millioner brukere som har et navn som blir litt corny på engelsk? sier Simon Stranger til NRK.

For har du et navn litt utenom det vanlige, eller som kanskje har en litt snål mening på engelsk, burde du passe på. Nå viser det seg at Facebook strammer inn grepet på hva de tillater at brukerne kan kalle seg. Med regelverket «Real name policy» vil de nå hindre brukere fra å benytte seg at et navn som høres litt snålt ut på engelsk.

Les også: Seks av ti bruker sosiale medier

– Ikke lett å få hjelp

Mens Stranger ble nektet adgang og fikk brukerprofilen stengt, kunne andre brukere få fullt innsyn på brukerprofilen hans, til tross for at man ikke har tilgang til å redigere siden.

Da Stranger fant ut at han var stengt ute fra siden, forsøkte han å rette opp i misforståelsen.

Ifølge NRK skannet Stanger passet sitt og sendte bildet til brukeravdelingen i Facebook. Svaret han fikk fra nettgiganten var ikke som han hadde tenkt.

For etter bare få sekunder fikk han et automatisk svar hvor han ble bedt om å lese Facebooks navnepolicy.

– At det er ikke mulig å få tak på noen i Facebooksystemet, som kan rette opp dette, kan jeg jo forstå, men at jeg havner i en slags Kafka i Cyberspace-sfære når jeg prøver å rette opp i det, er litt komisk. Spesielt når de på slutten stiller spørsmålet: «Was this helpful?» Nei! Det var det absolutt ikke, sier han.

Les også: Det kan være ulovlig å «like» på Facebook

– En feiltakelse

Også andre personer NRK har vært i kontakt med har opplevde å bli nektet adgang til nettjenesten.

Facebook selv hevder at utestengelsen skyldes en feiltakelse.

– Facebook har en «Real name Policy», og her har tydeligvis navnene Stranger og Anti blitt blokkert i Norge med en feiltakelse. Facebook ber om unnskyldning og har endret dette nå. Det kan ta noen minutter før oppdateringen slår gjennom, sier Facebooks talsmann for Norden, Jan Fredriksson til NRK. 

Les også: Mulig nytt Facebook-virus

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen