Nordlendinger på TV-toppen

Finanskrisen har gjort oss mer kvalitetsbevisste, viser en ny teknologiundersøkelse fra Elkjøp og Carat.

De har gjennomført en stor spørreundersøkelse blant 5 800 mennesker i de nordiske landene – 1 500 av disse i Norge – rundt vår bruk av teknologi.

Dette er andre året undersøkelsen gjennomføres, og vi legger i år dobbelt så mye vekt på kvalitet i kjøpene våre i år i forhold til i fjor.

- Ola og Kari setter kvalitet foran alt annet ved kjøp av hvitevarer og TV. I fjor ble kvalitet og pris vektlagt helt likt, men i år er priskriteriet kraftig redusert til fordel for kvalitet. Dette kan forklares med at folk har blitt mer trygghetssøkende og tenker mer langsiktig som følge av en periode med finanskrise, sier kommunikasjonsrådgiver Christian Brekke i Elkjøp.Vi nordmenn troner også på topp når det gjelder å ha tilgang til internett, og da spesielt trådløst nett – hele 77 prosent av oss kobler oss til nettet uten en tråd. Men sikkerheten er vi dårlige på, hele 25 prosent har ikke sikret det trådløse nettet sitt, og mange vet heller ikke hvordan dette gjøres.

Vi er også dårlige på å sikre dataene våre. Halvparten av oss har opplevd å miste data, men sikkerhetskopier tar 50 prosent av oss likevel ikke. Mange oppgir manglende kunnskap som årsak til at de ikke tar back-up – da kan vi anbefale følgende artikler fra Teknofil:

Vi nordmenn er også fortsatt flatskjermgale, men noen overraskelser kommer i undersøkelsen fra Elkjøp. 34 prosent av oss har fortsatt kun den gammeldagse kasse-TV-en, men det er stort sett blant eldre denne er utbredt.

Best på ny TV-teknologi er nordlendingene, som har tatt skrittet over til flat-TV-er noe raskere enn resten av landet. Oslo ligger på bunn, her har hele 45 prosent fortsatt den gamle rør-TV-en stående.

Nord-Norge troner også på topp når det gjelder størrelse, for nordlendinger er størrelsen på skjermen blant de viktigste kjøpekriteriene, mens osloenserne bryr seg minst om antall tommer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen