Nordisk Mobiltelefon blir til ICE

NORDISK MOBILTELEFON/ICE

Har som målsetting å tilby bredbånd i hele Norge, også i daler og fjellstrøk hvor Telenor og Netcoms 3G-dekning ikke når frem.

Teknologi:
Til sitt 3G-nett bruker ICE det gamle NMT-450-nettet, som selskapet nå har digitalisert ved hjelp av den amerikanske CDMA2000-teknologien.

Oktober 2004:
Nordisk Mobiltelefon annonserer at de har kjøpt lisens til det gamle NMT-450-nettet som skal legges ned i Norge.

August 2005:
Byggingen av det nye 3G-nettet starter.

Desember 2005:
3G-nettet åpnes og er klart for bruk.

Juni 2006: Nordisk Mobiltelefon lanserer 3G-nettet sitt og bytter navn til ICE.

Navnet Nordisk Mobiltelefon er ikke lenger et ukjent navn for norske mobilbrukere. Selskapet har nemlig lenge hatt sitt mobilnett åpent for bruk, men det var først i dag at nettet ble offisielt åpnet og lansert.

Samtidig med lanseringen annonserte Nordisk Mobiltelefon også at selskapet bytter navn. Fra og med i dag skal selskapet hete ICE, som står for I Communicate Everywhere, eller Jeg kommuniserer Over alt, på godt norsk.

Navnevalget illustrerer ICE sin tanke om at du skal ha tilgang til bredbånd uansett hvor i landet du befinner deg. Per i dag dekker ICE 80 prosent av Norge med sitt 3G-nett.

- Tradisjonell 3G er for storbyene
-Tradisjonell 3G-teknologi er utviklet for å fungere i storbyer som Tokyo, London og Paris, ikke for norsk uregjerlig topografi. ICE vil gi dekning enten brukeren er på hytta, i bilen, på tur, på sjøen eller hjemme, sier Nils Petter Tetlie, administrerende direktør i Nordisk Mobiltelefon Norway AS, i en pressemelding.

Bredbåndstilbudet til ICE er delt inn i to abonnementer; Mobilt bredbånd og Portabelt bredbånd. Med Mobilt bredbånd får du et USB-modem som du kobler rett inn i USB-porten på din PC eller bærbare PC. I følge Digi.no skal du kunne oppnå hastigheter på 300-2400 kilobits i sekundet med USB-modemet. Abonnementet skal ha en pris på 399 kroner for én måned.

To abonnementer
Det andre abonnementet, Portabelt bredbånd, er noe dyrere, og har en pris på 499 kroner for én måneds bruk. Med abonnementet Portabelt bredbånd får du et WiFi-modem som du kobler til datamaskinen din. Straks du benytter en WiFi-antenne, har også andre innenfor WiFi-sonen muligheter til å koble seg opp.

Når du skaffer deg ICE-abonnement må du også kjøpe utstyret du trenger for å komme deg på nett. Bestiller du Mobilt bredbånd, må du ut med en knapp tusenlapp for utstyret, mens Portabelt bredbånd vil gi deg utstyrskostnader på nesten to tusen kroner.

Maksgrense på 2 GB
Er du glad i å surfe på hytta? Da kan det være verdt å merke seg nedlastingsbegrensningen til ICE-abonnementene. Du får nemlig ikke mulighet til å laste ned mer enn 1 GB data i måneden med Mobilt bredbånd. Med Portabelt bredbånd går grensen ved 2 GB. Surfer du på mange nettsider med for eksempel store bilder, kan surfegleden bli kortvarig.

Ingen av disse to abonnementene har bindingstid, og du betaler kun for én måned av gangen.

ICE vil også tilby mobiltelefoni om ikke så lenge, slik at du dermed kan ringe hjem selv fra den mest gudsforlatte krok i landet.

Med sine 3G-tjenester ønsker ICE å gå i strupen på landets to andre 3G-operatører, nemlig Telenor og Netcom. Men ICE har én klar ulempe når det gjelder mobiltelefoni. For å kunne bruke ICE-nettet må du nemlig ha en telefon med støtte for nettet. Det betyr at du må kjøpe deg en ekstra telefon i tillegg til den du allerede har.

Vi har gjennomført en test av ICE sitt 3G-nett. Hva vi syntes kan du lese i testen vår.

(Kilder: Nordisk Mobiltelefon, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen