Nordic Light for andre gang

Morten Krogvold
Morten Krogvold

Så var det atter en gang klart for Nordic Light Event i Kristiansund, fotofestivalen som ble avholdt for første gang i fjor etter at en haug med entusiaster fikk med seg Morten Krogvold på ideen og fikk ham og hans agent Anne Lise Flavik til å benytte sitt enorme kontaktnett rundt om i verden til å rekruttere store navn som James Nachtwey, Martin Parr og Arno Minkkinen. Festivalen ble en gedigen suksess og så mye som to tredeler av hele byens befolkning var innom i løpet av den uken festivalen varte. Årets festival forventes å bli minst like stor, og varer i over en uke, fra og med førstkommende fredag til søndag 2 september. Programmet for årets festival er tett, og man skal ha god kondisjon om man skal få det hele med seg, og skrive om det i tillegg, men Akams utsendte lover å gjøre sitt beste.

Foto: Giorgia Fiorio
Foto: Giorgia Fiorio

Hver festivaldag begynner med en filmskatt valgt ut av Morten Krogvold, og som vanlig kan man bare glemme å på forhånd få vite hvilken film det dreier seg om. Regelen her er å krype ut av køya, sveipe innom hotellets frokostbord på veien, og finne frem til Kristiansunds kino, hvor festivaldeltagere slipper gratis inn i mørket for å høre Morten presentere dagens film.

Morten Krogvold er kunstnerisk leder for festivalen, og gjennom ham og Anne Lise er de fleste av gjestene rekruttert. Gjestene er ikke alle fotografer, men også kunstnere, musikere, forfattere og mange andre interessante kultur- og samsunnspersonligheter. Noen av disse blir intervjuet om kvelden, i Mortens karakteristiske slentrende stil kjent fra hans programserie "Ansikt til Ansikt", med påfølgende sosialt lag med øl og vin. Her er det ingen primadonnanykker, og alle festivaldeltagerne er velkommen til å slå av en prat med gjestene og staben.

Johan Brun<br>foto: Rolf M Aagaard
Johan Brun
foto: Rolf M Aagaard

Mellom åpningsfilmen hver dag og dagens avslutning med "Ansikt til Ansikt" er dagene preget av forelesninger, workshops, kurs og happenings, samt 25 forskjellige utstillinger. Her er noe for enhver smak, og å tilbringe en eller flere dager med å pleie sin fotointeresse på festivalen i Kristiansund er inspirerende så det holder. Her har man sjangsen til å utvikle ny driv, nye ideer og ikke minst - møte nye fotovenner.

Listen over interessante navn du kan møte på festivalen er lang - for lang til å gjengis her - men du finner oversikten på festivalens hjemmeside, her.

Som i fjor kommer Akam i år til å dekke festivalen, og denne gangen satser vi på daglige stemningsrapporter. Om leserne har spesielle ønsker om hvem vi skal snakke med og hva vi skal rapportere fra, er det selvsagt bare å si i fra, så skal vi gjøre vårt beste for å få det til.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen