Slik blir Nordic Light 2014
(Bilde: Julia Fullerton-Batten)

Slik blir Nordic Light 2014

Fotofestivalen byr denne gangen på kunstfotografi.

6. til 10. mai går den internasjonale fotofestivalen Nordic Light av stabelen i Kristiansund. Nå begynner de første detaljene fra programmet å dukke opp.

Eventyrbilder

Shola and the cat.
Shola and the cat.Foto: Cooper and Gorfer

Øverst på programmet i år står duoen Sarah Cooper og Nina Gorfer, henholdsvis fra USA og Østerrike. Førstnevnte er utdannet kunstfotograf i USA, mens Gorfer er utdannet arkitekt. De møttes på designhøyskolen HDK i Gøteborg, hvor de nå også har basen sin.

Sammen skaper de bilder som ligger i grenseland mellom fotografi og maleri, og Nordic Light lover at de eventyraktige og magiske bildene i årets utstilling vil ta pusten fra de fleste.

Kunstfotograf er også Julia Fullerton-Battern, som også viser frem bildene sine på Nordic Light. Hun vokste opp i Tyskland, men har i dag base i London. Bildene hennes er iscenesatte komposisjoner, som skal spille på hele følelsesregisteret fra kjærlighet, irritasjon, kameratskap og stolthet, til forventinger, angst og sjalusi.

Les også: Fugl stjal kamera og filmet pingvinkoloni

Biologi i fokus

Calcarifer.
Calcarifer.Foto: Sanna Kannisto

Den fjerde fotografen som nå er klar for festivalen, er Sanna Kannisto fra Finnland. Hun fascineres av tropisk regnskog og det rike artsmangfolket man finner der, og hun jobber både med fotografi og video.

Inspirasjonskilder hun oppgir er blant annet den biologiske vitenskapen, naturhistorien og stillebensmalerier fra det 16. og det 17. århundret.

Nordic Light-festivalen feires i år altså fra 6. til 10. mai, mens fotoutstillingen varer frem til 18. mai.

Trenger du inspirasjon? Her er 10 måter å få igang ditt kreative turtall»

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen