Nordens datatilsyn krever svar fra Facebook
Teknofil

Nordens datatilsyn krever svar fra Facebook

Vil vite hva de gjør med personopplysningene dine.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

- Det er viktig å få åpenhet om bruken av dataene, for på internett skjer det ofte datainnsamling i det skjulte uten at vi brukere kan se at det skjer, sier kontorsjef Lena Andersen i det danske Datatilsynet til nyhetsbyrået Ritzau søndag.

Sammen med det norske Datatilsynet ønsker danskene å få klarhet i hva det sosiale nettverket gjør med brukernes personlige opplysninger.

Frykter salg av opplysninger

Hovedårsaken til dette skal være nettopp frykten for at disse opplysningene blir solgt videre. Ifølge E24 skal det ha vært det norske datatilsynet som tok initiativ til dette. De sendte nylig et brev til Facebook med en rekke konkrete spørsmål til Facebooks europeiske hovedkontor i Irland.

– Til tross for at Facebook kontinuerlig jobber med å forbedre informasjonen til sine medlemmer, er det uklart hvilke personopplysninger Facebook samler inn og hvordan disse brukes og videreformidles, sier Datatilsynets direktør, Bjørn Erik Thon, i en melding som er lagt ut på Datatilsynets hjemmeside .

Vil ha svar innen august

I et intervju med E24 ønsker sier Datatilsynets informasjonsdirektør Ove Skåra at de ønsker å få svar på dette iløpet av august. Hvilke tiltak som skal iverksettes avhenger av hvilket svar de får fra Facebooks.

- Det blir et spørsmål om Facebooks virksomhet med adresse i Irland er underlagt våre lover og regler, sier Skåra til E24.

Dersom den juridiske utredningen kommer til at Facebook er underlagt norske og nordiske lover, må Facebook etterkomme de pålegg som de nordiske datatilsynene eventuelt finner grunn til å komme med.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen