Norden danker ut USA på teknologi

Det er World Economic Forum som har utarbeidet rapporten der USA mister plassen som teknologikonge.

Nå er det Danmark og Sverige som topper lista, mens Norge ligger litt lenger ned.

Infrastruktur og avansement

Rapporten har ifølge BBC vurdert verdens land ut ifra teknologisk avansement, infrastruktur og hvordan styresmaktene tilrettelegger for økonomisk utvikling og konkurranse.

Danmark er nå regnet som verdensledende, med naboene Sverige og Finland på andre og fjerde plass. Norge er havnet på en 10. plass, men den lenge ledende nasjonen USA nå ligger på syvende.E-lederskap

- Danmark har spesielt tjent på regjeringens svært effektive e-lederskap. Dette kommer til uttrykk i tidlig liberalisering av sektoren for telekommunikasjon og et stort utvalg av tjenester på nett, sier seniorøkonom i World Economic Forum, Irene Mia.

Mens mange asiatiske land fortsetter å klatre oppover på listene, faller store nasjoner som India og Kina. India har gått fire plasser ned fra fjorårets 44. plass, og det skyldes dårlig infrastruktur og et fortsatt lavt personlig bruk av datamaskiner og internett.

Kina falt ni plasser ned til 59. plass på lista. Dette fordi omfanget av informasjonsteknologi i kinesiske bedrifter dabber ut. Singapore ligger derimot på tredje plass på lista.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen