26 internasjonale ambassader i Pyongyang har blitt bedt om å skru av WiFi-signalene sine for godt.
Teknofil
26 internasjonale ambassader i Pyongyang har blitt bedt om å skru av WiFi-signalene sine for godt. (Bilde: Illustrasjon: Teknofil.no/Shutterstock)

Nord-Korea forbyr WiFi på ambassadene

Frykter at naboene får usensurert Internett-tilgang.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes over 20 internasjonale ambassader i Nord-Koreas hovedstad, alle utstyrt med moderne hjelpemidler, som Internett og  3G-telefoner. Nå har de fått beskjed av myndighetene i landet at de må skru av det trådløse nettet i lokalene sine, eller stå i fare for å bli bøtelagt. 

Vil ikke dele usensurert Internett

Allerede forrige måned skal ambassadene ha fått beskjed om å enten passordbeskytte de trådløse nettene sine, eller redusere signalstyrken betraktelig.

Selv om de nord-koreanske myndighetene ikke sa det direkte, var de trolig redde for at lokalbefolkningen rundt ambassadene skulle benytte seg av dem. I Nord-Korea er det veldig uvanlig å ha tilgang til Internett, og hvis de har det er store deler sensurert. Det gjelder imidlertid ikke for ambassadenes nettilgang.

Ifølge bloggen North Korea Tech skal signalene fra ambassadene ha vært så fristende at mange flyttet inn i nabolaget for å få uhindret Internettilgang. 

Mange av ambassadene skal ha ignorert forespørselen fra de nord-koreanske myndighetene, og holdt WiFi-signalet oppe uten å sikre dem med passord, skriver North Korea Tech.

Forbyr WiFi

I dag eskalerte situasjonen til at myndighetene har forbudt all bruk av trådløse WiFi-signaler. Skulle de fortsette å ignorere de nye reglene står de i fare for å bli bøtelagt for opptil 1,5 millioner nord-koreanske won (i overkant av 70 000 kroner), eller få utstyret beslaglagt. 

De kan også søke om spesialtillatelse for å fortsette å bruke utstyret. 

Blant ambassadene som opererer i Nord-Korea finner vi blant annet nabolandet vårt Sverige, som også huser amerikanske- og canadiske diplomater. Hele listen over ambassader i Nord-Korea finner du på Wikipedia.

Nord-Korea ligger ganske langt bak teknologiutviklingen: 
Sjekk ut diktaturets Android-nettbrett »

(Kilde: North Korea Tech via The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen