Norah Jones ? Not Too Late

Datteren til den indiske sitarmesteren Ravi Shankar har mye å overbevise etter to kritikerroste album, med tilsvarende høye salgstall. Men om salgstallene skulle reflektere kvaliteten på albumet, så går nok antall kjøpte album ned for henne denne gangen.

Unge frøken Jones har en kjent, indisk far.
Unge frøken Jones har en kjent, indisk far.

Anonymt

Å peke på feil og mangler på ”Not Too Late” er veldig vanskelig. Plata er velprodusert, og det er få ting som skriker mot en som veldig dårlig. Men på den andre siden er det også veldig få ting som sitter igjen etter noen gangers gjennomhøring. En sitter ikke igjen med å nynne på en melodi, eller småsynge på et litt underfundig refreng. Albumet er rett og slett rimelig anonymt.

At Norah Jones kan synge er en udiskutabel sannhet. Hun synger faktisk ganske fint. Stemmen er forholdsvis mørk, men hun klarer de lyse partiene vel så godt, og den passer ganske godt til musikken. Det hele er veldig harmonisk, uten at det nødvendigvis er en faktor som garanterer suksess.

Jazz eller pop?

Albumet gis ut av det tradisjonsrike jazz-plateselskapet Blue Note Records. Selskapet har hatt artister som Miles Davies og John Coltrane i stallen. Å være signert til dette selskapet kan skape en viss forventning. Dette gjelder ikke bare på det rent kvalitetsmessige, men også om hvilken sjanger det er. En forventer en jazzplate. Det finnes nok ingen virkelig god definisjon på hva som er jazz, og det blir opp til den enkelte om å vurdere hvilken sjanger det er. Uansett er det liten tvil om at Norah Jones beveger seg i grenseland mellom jazz og pop. Å utforske grensene er bare positivt, men Norah Jones er ikke særlig nyskapende med dette albumet. En har hørt alt før, fra for eksempel Katie Melua, eller hennes forrige to album.

På låta ”My Dear Country” blir sangeren politisk, og hun serverer en sang som kritiserer den amerikanske presidenten og valgdagen, som hun karakteriserer som den mest skremmende dagen av de alle. Men hun mener at det verste er at dagene bare blir mørkere og mørkere etter det blir kjent hvem som ble president. Allikevel er hun glad for at hun har friheten til å synge på valgdagen. Norah Jones’ penn er ofte tvetydig på de resterende sangene også, og budskapet er alltid dypere enn et gjennomsnittlig boyband.

Konklusjon

De fleste bør nok styre unna denne utgivelsen av Norah Jones. Den egner seg best til å sette på når en skal konsentrere seg om å gjøre noe annet enn å høre på musikk. Den ville for eksempel passet inn som bakgrunnsmusikk under en rolig middag med noen som en har masse snakking å ta igjen med, og den blir aldri kveldens høydepunkt. Men det gjør kanskje ikke noe for Norah Jones at dette ikke ble hennes beste skive. Hun er tross alt enda ung, og det er , som platetittelen sier, ikke for sent for henne som artist.

Norah Jones Not Too Late

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen