Nokias ønskereprise - i sort

Alternativ tekst mangler

Nokia hadde i dag storlansering, og sammen med det nye flaggskipet N95 lanserte Nokia tre musikktelefoner. De tre musikktelefonene er oppgraderinger av Nokia N70, N73 og N91.

Nokia kaller de nye modellene N70 Music Edition, N73 Music Edition og N91 8GB. Denne serien har fått navnet Nseries Music Range.

Den viktigste forskjellen er at alle telefonene i Nseries Music Range-serien kommer med utvidet minne. Alle de nylanserte modellene kommer i glinsende sort, og de har fått egne dedikerte musikktaster. Nykommerne vil leveres med en egen programvare for å håndtere musikkfiler.

Nokia lover videre at brukeren enkelt kan få tilgang til de siste nyhetene om favorittartisten, kjøpe konsertbilletter og høre sangene fra mobilen ved hjelp av få tastetrykk. De nye musikktelefonene vil ha mulighet for Podcasting, og alle sammen vil ha innebygget FM-radio.

Nokia N91 8GB
Nokia N91 8GB kommer med, som navnet tilsier, 8 GB lagringsplass. Dette betyr at du får opp til 6000 sanger på det harddiskbaserte minnet.

N91 8GB får også et eget hodesett i pakken som ifølge Nokia skal være optimalisert for å lytte til musikk. Videre får N91 A2DP, som er en standard for å overføre musikken i stereo-lyd over blåtann.

Ellers skal N91 8GB ha samme spesifikasjoner som forgjengeren. Her får du 3G, EDGE, Wi-Fi, blåtann 2.0 og USB 2.0. Kameraet er på to megapiksler.

N91 8GB er forventet i butikkhyllene mot slutten av året. Veiledende pris er 550 Euro, som tilsvarer omtrent 4600 kroner.

Her leser du testen vår av N91 >>

Nokia N73 Music Edition
Nokia N73 Music Edition er den musikalske versjonen av N73. Minnekapasiteten på forgjengeren var på 42 MB, i tillegg til at du kan sette i et minnekort. Nykommeren Leveres med et minnekort på hele 2 GB i tillegg.

Noe vi savnet i testen vår av N73 var støtte for trådløs stereo-lyd (A2DP). Dette er heller ikke på plass i musikkversjonen.

N73 Music Edition skal støtte filformatene mp3, aac, aac+, eaac+ og wma. Stereohøytalere er på plass, i likhet med hos forgjengeren. Ellers er et 3,2 megapikslers kamera med Carl Zeiss-optikk på plass.

Veiledende pris for N73 er 450 Euro, som tilsvarer omtrent 3750 kroner. Denne skal være på plass i butikkhyllene allerede i oktober måned.

Her kan du lese testen vår av N73 >>

Nokia N70 Music Edition
Nokia lanserer også en musikkversjon av N70. Forgjengeren hadde 32 MB minne integrert, i tillegg til et medfølgende minnekort på 64 MB. Musikkversjonen får et minnekort på så mye som 1 GB istedenfor.

Heller ikke N70 Music Edition vil ha A2DP-støtte, og du kan altså ikke høre på stereo-musikk trådløst.

Veiledende pris for N70 Music Edition er 350 Euro, tilsvarende omtrent 2900 kroner. Også N70 er forventet i butikkhyllene allerede i oktober måned.

Her kan du lese testen vår av N70 >>

(Kilder: Microsoft, Pocket PC Thoughts, Wikipedia, Newsfactor, IDG, Pocket Computing, PocketPCFAQ, ComputerHope, Islandnet, Windowsfordevices)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen