Nokias nye stolthet er her

Nokias nye stolthet er her

Etter å ha smykket oss med Nokia 8800 i ett års tid, har vi fått tak i et eksemplar av etterfølgeren Nokia 8800 Sirocco. Med håp om bedre taster, kamera og brukervennlighet lirker vi testeksemplaret ut av den luksuriøse esken.

Som ved forgjengeren blir vi møtt av en lekker mobiltelefon, pusseskinn, skinnetui, et bordstativ med lader og et ekstra batteri. I tillegg har Nokia denne gangen lagt ved et spesialdesignet bluetooth hodesett som matcher telefonen både i form og farge.

Holder lenger
Da Nokia 8800 kom, var utseendet og prislappen de to store hovedgrunnene til å kjøpe den. Telefonen var lekker, og hadde i tillegg en prislapp som bare tillot de med tykke lommebøker å kjøpe den.

Nokia 8800 Sirocco har ifølge Nokia fått langt bedre batteritid enn sin forgjenger. Standbytiden er økt fra 50-100 timer til 10 dager, ifølge produsenten. Vi har ikke hatt vårt eksemplar lenge nok til å bekrefte dette, men vil komme tilbake med informasjon om batteritiden i vår fullstendige test.

Det er ikke bare batteriet som holder lenger. Minnekapasiteten er fordoblet, og du har nå 128MB å boltre deg på. Det er naturligvis en fordel når telefonen ikke har støtte for eksterne minnekort.

Kamera og musikk
Når vi ser de andre oppgraderingene Nokia har gjort, er vi litt overrasket over at de ikke har prioritert minnekort. Sirocco har fått musikkspiller, men med 128MB lagringsplass er det begrenset hvor mye du får plass til. Men – så er det vel ingen som vil kjøpe Nokia 8800 Sirocco for å høre på musikk, heller.

I tillegg har kameraet fått seg en skikkelig oppgradering. Forgjengeren hadde et svært dårlig kamera, mens Sirocco er utstyrt med et kamera som tar bilder med 2 megapikslers oppløsning. Bildene vi har knipset hittil er av helt grei kvalitet, og kan derfor brukes til annet enn bare MMS-bruk.

Premium?
Nokia 8800 Sirocco er en del av Nokias Premium-serie. Utseendemessig skal vi absolutt si oss enige, men når vi tenker brukervennlighet er det mye vi ikke er helt fornøyde med.

Tastene på Sirocco er hakket bedre enn de vi husker fra forgjengeren, men det erfortsatt vanskelig å komme til den nederste tasterekka. I tillegg er valgknappene rundt menyknappen vriene å komme til, selv for små, nette pikefingre. Men, det er med Sirocco som det er med stilettheler – det ser bra ut og er et mareritt å bruke.

Ikonene har fått en overhaling og matcher nå resten av telefonen. Også musikken er skiller seg fra øvrige Nokia-modeller. Denne gangen er det musikeren Brian Eno som har laget ringetoner for Nokia.

Prisbombe
En av de få tingene Nokia ikke har forbedret ved 8800 Sirocco er prislappen. Den opprinnelige 8800 kostet rundt 8000 i utsalgspris, og i stedet for å senke prisen, har Nokia valgt å legge listen enda litt høyere.

Så langt har vi ikke oppdaget noen grunn til å bla opp godt over 8000 kroner kroner for Nokia 8800 Sirocco – annet enn for å vifte med den og vise at ”JA! Jeg har faktisk råd til å bruke mer enn åtte lapper på en mobiltelefon – slå den”.

Vi kommer tilbake med en fullstendig test når vi har fått tatt en nærmere titt på vidunderet og sjekket om luksusen overbeviser oss om at dette er noe vi bare MÅ ha.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen