Nå er også Warner ombord i Nokias musikktjeneste. (Bilde: Nokia)

Nokias musikkbutikk vokser mer

Nokia Music Store

Nokias musikkbutikk er en direkte konkurrent til Apples iTunes Music Store og Telenors musikkbutikk.
Det er mulig å laste musikk rett ned til telefonen, uten å gå via PC-en. Samtidig er det mulig å laste ned til PC-en om du ønsker det.
Nokia Music Store tilbyr også å la deg lytte til all musikken du vil for 10 euro i månenden, men da kun som datastrøm, og ikke nedlasting.
Butikken er åpnet i Storbritannia, men kun som en beta-tjeneste.

Nokia vakte stor oppsikt da de annonserte tjenesten "Comes With Music" like før juletider i fjor. Denne tjenesten innebærer at de som kjøper utvalgte musikktelefoner fra produsenten vil kunne laste ned så mye musikk de bare orker det første året, uten å betale for annet enn datatrafikken.

I starten var det kun plateselskapet Universal som var med på Nokia-prosjektet, slik at det så ut til å være store begrensninger på hvilken musikk du fikk tilgang til. Etterhvert slengte også Sony BMG seg på lasset, og sørget for en skikkelig økning i utvalget. Nå har også det siste store plateselskapet, Warner Music, bestemt seg for å skrive under en avtale om distribusjon av musikken.

Dermed har Nokia kapret tre av de fire største plateselskapene i verden, og vil kunne tilby musikk fra en enorm database når tjenesten lanseres, noe som etter planen skal skje i løpet av det neste halvåret.

Det siste store plateselskapet er EMI, som også har vist interesse for å være med på konseptet. Dermed ser det ut som om alle de store kan være ombord når tjenesten lanseres.

(Kilde: Financial Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen