Butikken har egen programvare på PC-en.
Butikken har egen programvare på PC-en.

Nokias musikkbutikk klar for Norge

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Nokia Music Store fungerer blant annet på Nokia E71.
Nokia Music Store fungerer blant annet på Nokia E71.

Nokias musikkbutikk er nå tilgjengelig i Norge. Nokia Music Store er tilgjengelig for alle, uansett mobilmerke, siden den kan brukes på både PC og mobil. Dog er det kun Nokia-telefoner som kan brukes om du skal handle musikk rett fra mobilen.

Dersom du handler musikk på mobilen lastes den også automatisk ned til PC-en din, slik at du har en kopi begge steder. Det er mulig å prøvelytte 30 sekundersbiter av all musikken i butikken.

8 kroner for sporet

Musikken koster 8 kroner for et enkeltspor og 80 kroner for et album. En del album vil ifølge pressemeldingen også komme til "Nice Price" på 59 kroner. Dog inkluderes ikke datatrafikk i prisen, noe som betyr at du fort må betale en god del per spor og album om du ikke har fastprisavtale på data.

I tillegg er all musikken DRM-beskyttet, noe som gjør at du ikke kan spille den av på alle enheter du vil. Du kan dog overføre musikken fra PC-e n til en hvilken som helst mobiltelefon som støtter Windows Media Audio-format med DRM (kopibeskyttelse). Det er ikke et krav at det er en Nokia-telefon.

Eget PC-program

Nokia Music Store er tilgjengelig som et eget program på PC-en, ikke ulikt Netcoms løsning. Her kan du søke på musikk i butikken, og du kan bruke programmet som avspiller for musikk du har på PC-en fra før.

På mobilen er det ingen spesiell programvare som brukes. Du kobler deg til musikkbutikken via nettleseren på mobilen. Musikken spiller du av i mobilens vanlige musikkspiller.

Stort utvalg

Nokia samarbeider med de fire store plateselskapene i forbindelse med Music Store, Warner Music, Universal Music, EMI og Sony Music.I tillegg samarbeider Nokia med de norske musikkdistributørene Phonofile og Artspages.

– Dette gjør at vi også har utgivelsene til større nordiske labels som for eksempel Playground Music og Bonnier, store norske indieselskaper som VME, Tuba og Kirkelig Kulturverksted, samt masse mindre selskaper som for eksempel Yap Records, Racing Junior, Trust Me Records og Smalltown Supersound, sier Håkon Normann Music Manager i Nokia i Norge til Amobil.

Dersom du vil prøve ut tjenesten finner du den på musicstore.nokia.com. Du kan også sjekke hvilke Nokia-telefoner som er kompatible på Nokias nettsider.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen