Nokias musikkbutikk er her

Nokias musikkbutikk er her

Vi har lenge skrevet om og ventet på at også norske Nokia-brukere skulle få tilgang til finnenes musikktjeneste.

Nokia Music Store gir deg tilgang til over fem millioner låter fra kjente artister fra både inn- og utland direkte til mobiltelefonen eller datamaskinen.

Laster du ned musikk til telefonen lagres den automatisk også på datamaskinen, slik at du hele tiden har tilgang til all musikken din.

Les også: Test av Telenors musikkbutikk.
Les ogsåTest av Netcoms musikkbutikk.

Flere Nokia-telefoner støttes
- Nokia Music Store er en brukervennlig og enkel tjeneste som gir brukeren tilgang til et imponerende musikktilbud fra så vel internasjonale storstjerner som populære norske artister. Ettersom tjenesten tilbyr nedlasting til både mobil og PC fullstendig integrert, er dette en fantastisk måte å bygge opp en helt mobil musikksamling, skryter er Åsa Carild, Music Manager for Nokia i Norden, i en pressemelding.

Tjenesten fungerer på en rekke Nokia-telefoner, som for eksempel Nokia N96, Nokia N85 eller Nokia 5800 XpressMusic, i tillegg til mange av de litt eldre modellene, som N95 og 5310 XpressMusic

Grei prising
Enkeltlåter koster åtte kroner og hele album koster 80 kroner. I tillegg vil en rekke album også bli tilgjenglige til ”nice price” på 59 kroner. Nokia Music Store har flere betalingsmuligheter, blant annet kredittkort og forhåndsbetalte vouchere. Du kan prøvelytte i 30 sekunder på all musikk som finnes i Nokia Music Store før du eventuelt velger å kjøpe.

Men pass på om du velger å kjøpe musikken via mobiltelefonen - da må du regne med datatrafikken i tillegg til selve musikkprisen.

- Datatrafikk vil komme i tillegg, ja, sier Oscar Södergren, informasjonssjef i Nokia, til Mobilen.no.

Også norsk musikkbransje er positiv til løsningen, men tjenesten bruker likevel kopisperrer for å beskytte seg mot piratkopiering.

- Vi satser på å bli kvitt DRM innen 2009, men per i dag har vi kopisperrer på alle låter. Dette er et krav fra de enkelte av plateselskapene vi har avtaler med i dag og beror på at vi har avtaler med plateselskap også utenfor Norden, sier Åsa Carild,
Music Manager for Nokia i Norden, til Mobilen.no

Jarle Savio i EMI, et av plateselskapene som har gått i bresjen for å fjerne kopisperrer på nedlastet musikk, sier de ikke har pålagt Nokia å bruke DRM.

- DRM på vanlig nedlasting er vi ferdig med. Nokia står fritt til å selge EMIs musikk uten kopisperrer, sier han til Mobilen.no.

Ikke bare Britney
Nokia Music Store har også et samarbeid med hiphopmagasinet Kingsize og med musikknettstedet groove.no.

- Det er positivt at Nokia Music Store setter ekstra fokus også på musikk som går utenfor det som anses som "mainstream". Vi ser med glede frem til å kunne synliggjøre noen av de gode låtene som faller utenfor hitlistene, sier Bjørn Hammershaug, musikkredaktør i groove.no.


Du finner Nokia Music Store på: http://music.nokia.no , og Mobilen.no kommer tilbake med en test av løsningen i løpet av dagen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen