Nokias MP3-mobil ypper mot iPod

I blindtesten har seks personer lyttet til de samme låtene, på samme volum og med samme headsett, både med iPod og Nokia 6230i som kilde. I tre av 12 tilfeller skal de utvalgte ha hevdet at lyden fra mobiltelefonen faktisk var bedre enn fra MP3-spilleren iPod.

Nå er ikke nødvendigvis seks par journalistører fra Dagbladet de beste sannhetsvitner for lydkvalitet. Men om vi forutsetter at de ikke har dørligere hørsel eller er mindre musikalske enn snittbefolkningen for øvrig, så sier testen en del om hvordan folk flest vil oppfatte de to MP3-spillerne i forhold til hverandre.

Programvare
Men lydkvalitet er ikke alt. Mens iPod får skryt for brukergrensesnitt og PC-programvare, får Nokia tilnærmet stryk på disse områdene. Mobiltelefonen kan heller ikke måle seg med en iPod i forhold til minnekapasitet. Mens Nokia har en ½ MB minne, kan iPod leveres med opp til 60 GB.

Men mobiltelefonen er lettere, og vil være å foretrekke dersom du har smått med lommeplass. Dessuten lover dette godt for Nokias kommende N91, som får en harddisk på 4 GB, skriver Dagbladet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen