Nokias 8800-oppfølger bekreftet

Tegning av 8600 dukket opp hos det amerikanske teletilsynet. (Foto: Nokia)
Tegning av 8600 dukket opp hos det amerikanske teletilsynet. (Foto: Nokia)
8600 har et halvveis gjennomsiktig deksel. (Foto: Nokia)
8600 har et halvveis gjennomsiktig deksel. (Foto: Nokia)

Det har lenge gått rykter om at Nokia har en ny luksustelefon på trappene. Tidligere denne måneden dukket det opp bilder av det som skal være en oppfølger til 8800-telefonene.

Telefonen dukket først opp på nettsidene til mobilbutikken The Carphone Warehouse under navnet 8600 Luna, trolig som resultat av en glipp fra butikken. Nokia har benektet kjennskap til modellen.

Men nå er den nye telefonen mer eller mindre bekreftet.

Dette kommer frem etter at det amerikanske teletilsynet FCC har lagt ut dokumenter om den kommende telefonen. Alle telefoner som skal i salg i USA, må gjennom tilsynet, som igjen gjør testene tilgjengelige for offentligheten.

Ikke for Europa?
Ut i fra dokumentene kan man lese at telefonen har støtte for GSM 850 og 1900, og EDGE. Med andre ord vil ikke telefonen fungere i Europa.

Det står imidlertid at GSM-senderen i telefonen også kan benytte seg av 900 og 1800 MHz-frekvensene som brukes i Europa.

Dermed kan det se ut til at Nokia enten lager en luksusmodell kun for det amerikanske markedet, eller at de vil lage en versjon for Amerika, og en for Europa.

Skyvedesign
Den nye telefonen vil for øvrig trolig være utstyrt med Nokias Series 40-system, slik som 8800. Telefonen har skyvedesign, hvor tastene skjules av et deksel, slik som på forgjengeren. Dette dekselet skal være laget i et noe gjennomsiktig materiale.

Utifra tidligere bilder kan det se ut som om den nye telefonen vil være laget i plast, og ikke metall, slik som 8800 og 8800 Sirocco.

Når "8600" skal lanseres er foreløpig ikke kjent.

(Kilde: Engadgetmobile.com, FCC.gov)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen