Nokias 2008-modeller ute av sekken

Nettstedet Boygeniusreport har kommet over operatøren Vodafones planer for 2008. Selv om Vodafone ikke opererer i Norge, gir listen oss mye informasjon om hvilke nye telefoner vi får se i år.

Mange av telefonene vil neppe dukke opp i Norge, men enkelte, spesielt Nokias telefoner, får vi trolig se også her hjemme.

Les også:
Så liten er Nokia E71 »
- Her er Nokias nye modeller »
Gjør Blackberry en Iphone? »

Klikk for større foto.
Klikk for større foto.

Nokia "Liam"

Dette skal være en oppfølger til Nokia E61i, men den skal være mindre enn forgjengeren. Denne telefonen skal ifølge nettstedet by på en 2,36 tommers skjerm med 320 x 320 pikslers oppløsning. Det skal imidlertid nevnes at spesifikasjonene også sier at skjermen er QVGA (dvs 320 x 240 pikslers oppløsning), og at den på bildene ikke ser ut til å være kvadratisk, noe som i så fall er uvanlig med tanke på at det er like mange piksler i høyde som i bredde.

"Liam" skal i tillegg ha et fullt tastatur, slik som forgjengeren.

Under panseret er det ifølge nettstedet både firebånds GSM og super-3G. I tillegg skal telefonen være utstyrt med Wi-Fi, Bluetooth og ikke minst GPS. Telefonen skal også ha minnekortstøtte, og støtte MicroSD-minnekort på 8 GB. På baksiden av telefonen sitter det ifølge opplysningene et 3,2 megapikslers kamera.

Dersom opplysingene stemmer skal denne telefonen dukke opp i andre kvartal 2008. Prisen er ikke kjent.

Klikk for større foto.
Klikk for større foto.

Nokia "Dora"

Nokia kommer også med en oppfølger til Nokia E65, skal vi tro opplysningene fra Boygeniusreport.com. Nykommeren hevdes å være utstyrt med GPS, et 3,2 megapikslers kamera og super-3G.

I likhet med "Liam" skal den nye telefonen være utstyrt med en 320 x 320 pikslers skjerm, men "Dora" har heller ikke kvadratisk skjerm. Skjermen skal for øvrig være 2,4 tommer stor.

Under panseret finner vi ifølge nettstedet Wi-Fi, slik at du kan bruke telefonen til for eksempel IP-telefoni. "Dora" skal også støtte minnekort på inntil 8 GB.

"Dora" skal ifølge nettstedet dukket opp andre kvartal 2008. Prisen skal være omtrent 3400 kroner (280 britiske pund).

Klikk for større foto.
Klikk for større foto.
Klikk for større foto.
Klikk for større foto.

Flere nyheter

Utover de to Nokia-modellene, lekkes også to profftelefoner fra HP. Disse skal kjøre Windows mobile, og ha fullt tastatur og trykkfølsom skjerm. Begge telefonene skal tilby Wi-Fi og GPS. Disse telefonene skal dukke opp i juli og september.

Det skal også dukke opp to nye Blackberry-telefoner. Den største nyheten er en ny telefon i selskapets 8000-serie som skal ha Wi-Fi, super-3G, GPS og en høyoppløst skjerm med 480 x 320 pikslers oppløsning. Telefonen vil selvsagt også være utstyrt med et fullt tastatur. Det skal også dukke opp en opgradert utgave av Blackberry Pearl.

Utover disse modellene er det også avslørt nyheter fra Palm.

Hvorvidt listen er oppspinn eller en faktisk lekkasje fra Vodafone vites ikke. Det skal imidlertid nevnes at Boygeniusreport.com har en lang tradisjon med å være svært tidlig ute med lekkasjer som senere viser seg å være riktige.

Se hele listen hos Boygeniusreport.com »

(Kilder: Boygeniusreport.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen