(Bilde: Nokia)

Nokias andre kvartal: Minus 1,8 milliarder

Men underskuddet er lavere enn forventet.

Nokias tall fra andre kvartal viser en nedgang på 24 prosent i omsetning fra det samme kvartalet i fjor. Nettoresultatet er på 227 millioner euro i minus, noe som tilsvarer 1,8 milliarder kroner. 

Det høres kanskje ut som bare sorgen, men på den annen side var tapet i fjor på 1,4 milliarder euro. Årets tap kan sies å være småtterier i forhold.

Forventet større tap

Ifølge bloomberg.com hadde analytikerne forventet et større tap, men også en større omsetning. 

Nokia har solgt 7,4 millioner Lumia-telefoner i årets andre kvartal. Dette er mer enn forrige kvartal, men likevel 27 prosent færre enn i fjorårets andre kvartal. Nokias omsetning på smarttelefoner har falt 24 prosent, mens enkle mobiler har falt 39 prosent. Mobiltelefondivisjonen har med det et negativt driftsresultat på 33 millioner euro. 

Nå selges det generelt 27 prosent færre billige mobiler enn året før, noe som også er dårlig nytt for Nokia som tidligere har dominert dette markedet. 

Ulønnsomme kart

Nokias karttjeneste sto imidlertid for det største driftsunderskuddet på 89 millioner euro til tross for at karttjenestene bare står for fire prosent av Nokias totale omsetning.

Nokia Siemens Network har levert et lite overskudd andre kvartal, og som det ble annonsert 1. juli kommer Nokia til å spytte inn 1,7 milliarder euro for å løse ut Siemens fra selskapet i løpet av tredje kvartal.

(Kilde: Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen