Test

Nokia X3

(Mobilen.no) Omtrent ett år er gått siden Nokia første gang lanserte en modell med betegnelsen X3. Nå har finnene vært kreative nok til å gi ut enda en mobiltelefon med betegnelsen X3, uten at vi kan se at nykommeren har særskilt mye til felles med sin navnebror.

Nye Nokia X3 er en standardmobil i den forstand at det er en mobiltelefon med 12 bokstav- og symboltaster på fronten, slik vi var vant til at mobiltelefoner hadde før i tiden. Men X3 har en 2,4 tommer stor trykkfølsom skjerm, noe som slett ikke er like vanlig. Jo da, vi har sett det før, men ikke på Nokia-mobiler med operativsystemet S40.

Nokia X3 er en mobiltelefon med god batterikapasitet, god lyd og en nokså liten trykkfølsom skjerm. Den trykkfølsomme skjermen gjør telefonen enklere å bruke, men du må fremdeles bruke det fysiske tastaturet for å skrive inn tekst.

Bra på musikk
Musikkspilleren er enkel, men har de funksjonene du trenger, som mulighet for å laste ned musikk, stille lydbildet med en equalizer og å overføre musikk trådløst (Bluetooth, ikke DLNA). Grafikken i musikkspilleren er ikke imponerende, men den er grei nok. Hodetelefonene som følger med er simple greier, men du kan koble vanlige hodetelefoner rett på mobilen om du ønsker bedre lyd.

Integreringen av trykkfølsom skjerm på en "standard mobil" funger bra, selv om menyene stort sett er de samme som før. Det eneste nye er at du kan trykke direkte på ikonene med fingeren, mens du før måtte trykke deg frem til funksjonen og velge den ved hjelp av en navigasjonstast. Her er ikke noen nye funksjoner som tar i bruk mulighetene den trykkfølsomme skjermen gir.

Vi synes kameraet på Nokia X3 er skuffende svakt, til tross for at det tar bilder med høy oppløsning. Videofunksjonen er heller ikke særlig god, så om du er ute etter en kameramobil bør du velge en annen modell.

Det vi liker med denne telefonen er at den er enkel å bruke, og at den har innbygget Wi-Fi. Det gjør at du kan bruke Facebook, Twitter og andre nett-tjenester der det er trådløse nett tilgjengelig, uten å betale for det.

Nokia X3 er antakelig verdt pengene, men så er det heller ikke så store beløpet vi snakker om, under tusenlappen hos enkelte nettbutikker.

Sjekk prisen på Nokia X3 i vårt prissøk.

Alternativer
Ønsker du deg en mer funksjonsrik mobiltelefon i samme prisklasse anbefaler vi at du vurderer Sony Ericsson Xperia X10 mini. Denne telefonen har Android operativsystem og et langt bedre kamera enn Nokia X3. Til gjengjeld har den ikke fysisk tastatur.

Om standard tastatur og lav pris er viktig kan du også vurdere Samsung Shark. Vi likte imidlertid ikke skjermen på Samsung Shark noe videre.

Vil du lese mer? Hele testen av Nokia E5 finner du hos vår søsterside Mobilen.no.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen