Nokia viser mobilen som banker alt!

Nokia viser mobilen som banker alt!

GPS med gratis kart, radio, HSDPA for lynrask nedlasting over mobilnettet, 5Mp kamera med 10x zoom, videoopptak i tilnærmet DV-kvalitet, 3G, QVGA-skjerm og TV-utgang – husket vi å nevne IP-telefoni? Nokia har samlet alt i en og samme mobiltelefon. Og på toppen av det hele – denne gangen dreier det seg ikke om en murstein av en mobiltelefon.

- Nokia N95 kommer til å revolusjonere mobiltelefoni på samme måte som laptop revolusjonerte PC. Det sa Anssi Vanjokki, da han i dag presenterte N95 for verdenspressen. 

Det var en tydelig stolt Nokia-direktør som trakk N95 opp av lommen. – Vi har puttet de beste radioene som er tilgengelige inn i N95. Alt du kan få tak i av teknologi er på plass i denne mobiltelefonen. 

GPS
Vi må erkjenne at vi lar oss begeistre av Nokias nyskapning. Med N95 kan du bruke Internet på samme måte på en mobiltelefon som på en PC, ikke bare når det gjelder surfing på nettsider, men også når det gjelder rask nedlasting eller deling av filer. Med UPnP (Universal Plug and Play) kan du sende filmene dine til en tV-skjerm med støte for dette, eller du kan utvekle filer med andre UPnP-enheter i samme trådløse nett. At telefonen også inneholder en komplett navigasjonsløsning med kart og det hele gjør at du ikke lenger vil trenge en egen GPS i bilen.

Av utseende kan N95 minne litt om N80, men slideren er litt annerledes. - Det er meningen at du skal bruke denne datamaskinen i landskapsmodus. Det er bare når du skyver den åpen og holder den til øret at det ser ut som en mobiltelefon, sier Vanjoki. Nytt er at du kan skyve dekselet begge veier. Skyver du fronten opp kommer talltastene frem. Skyver du motsatt vei kommer det frem knapper for betjening av mediespilleren.

N75
Nokia viste også frem en ny Nseries-mobil , kalt N75. Dette er en slank foldemobil med 2 Mp kamera og WLAN. Men denne mobiltelefonen vil antakelig ikke bli solgt i Europa. – Vi vil gi amerikanerne tilgang til de samme tjenestene som våre europeiske brukere, sier Vanjokki. 

Om det skulle ise seg at en stor kunde vil ha denne telefonen vil den imidlertid kunne tilpasses europeiske nett ganske raskt, får mobilen.no vite.

Over 10 millioner bruker allerede Nseries-mobiltelefoner. Det er ikke noe annet marked som vokser raskere enn markedet for mutltimediakomputere og kominasjonsenheter. Dette markedet vokser raskt, og vi har 55 prosent av dette markedet. Dette er en bølge på samme måte som vi tidligere hadde en bølge av mobiltelefoner, sier Vanjokki.

- Dette er ikke mobiltelefoner. De har telefonifunksjonalitet, men det er multimediekomputere, sier Vanjokki.

N95 skal komme i salg etter nyttår, og prisen er satt til 550 Euro, eller omlag 4.400 kroner. Med avgifter vil den trolig koste minst to tusenlapper til.

Spekk:
Her er noen av spesifikasjonene på N95:

3G (WCDMA HSDPA 2100) og EGSM850/900/1800/1900 MHz
Grensesnitt: S60 3rd Edition, 3.1
Mål: 99 x 53 x 19-21 mm (L x W x H), 90 cc
Vekt:120 g
Standby time: Opp til 215 timer (WCDMA og EGSM)
Taletid: Opp til 160 minutter (WCDMA)/210minutter(EGSM)
Skjerm:2.6 tommer QVGA (240 x 320 punkter) med opp til 16 millioner farger.
Batteri: (BL-5F) 950mAH
Minne: Opp til 160MB internminne
Hot swap microSD-minnekort.


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen