Med en eventuell høydemåler kan du måle høyde Nokia-mobilen din.
Med en eventuell høydemåler kan du måle høyde Nokia-mobilen din. (Bilde: Sean McDermid)

Nokia vil trimme deg

Å trene med mobilen burde etterhvert ha blitt et kjent fenomen for de fleste. Mobilen kan være et nyttig verktøy fra å bare ha en MP3-spiller på øret når du jogger, til mer avanserte funskjoner, som skritteller, pulsmåler og digitale treningsassistenter.

For Nokias del har man tilbudt Sports Tracker, et program som måler hastighet, distanse og ytelse innenfor flere idrettsgrener.

Ifølge Engadget skal Nokia nå slå seg sammen med pulsmålerutstyrsprodusenten Polar for å kunne tilby avansert tilbehør til mobiltelefonen. For selv om Nokia har programvaren på plass, har mangel på skrittellere og annet måleutstyr til Nokia-telefonene gjort Sports Tracker mindre attraktiv enn løsninger fra for eksempel Suunto og Garmin, for ikke å snakke om Adidas og deres samarbeid med Samsung, eller Nike og Apple.

Samsung samarbeider per i dag allerede med Polar, så et eventuelt samarbeid med Nokia vil ikke bli eksklusivt.

Allerede i februar

Ifølge Engadget skal utstyret være så godt som klart, inkludert hjerterytmemåler, pedometer for sykkel, og høydemålere. Alt utstyret skal kobles til Nokia-telefonen trådløst. Trolig skal vi få se det allerede på CES- eller MWC-konferansene like over nyttår.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen