Nokia vil presse operatørene for penger

Nokia vil tjene mer penger på mobiltelefonene de selger gjennom operatører. I fremtiden kan det bli aktuelt for produsenten å kreve penger av operatørene, skriver Mobil.se.

Nokia-sjef Olli-Pekka Kallasvuo har uttalt til avisen Frankfurter Allgemeine at det kan bli aktuelt å kreve deler av operatørenes trafikkintekter i mobilnettet.

- Når det gjelder mobiltelefoner kommer vi til å holde fast på vår nåværende forretningsmodell, som betyr at vi får betalt for selve mobiltelefonen. Men der vi tilbyr nye tjenester, er en del av omsetningen aktuell, sier Kallasvuo til Frankfurter Allgemeine.

Om Kallasvuo sikter til noen konkrete tjenester, er uvisst. Det er imidlertid nærliggende å tro at han snakker om tjenester som Nokias egen musikkbutikk og selskapete mobile N-gage-portal.

Tar en Apple

Med andre ord kan det se ut som om Nokia har lyst til å "ta en Apple". Det amerikanske selskapet har fått mye oppmerksomhet på grunn av måten de selger mobiltelefonen sin, iPhone, på.

Apple gjør nemlig sitt beste for å få til eksklusive avtaler med én operatør i hvert land de selger iPhone i. I tillegg krever de å få en andel av operatørens inntekter fra iPhone-bruken i mobilnettet.

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen