Nokia vil lage PC-er

Ikke SÅÅ langt i fra en PC i dag heller.
Ikke SÅÅ langt i fra en PC i dag heller.

Nokia-sjef Olli-Pekka Kallasvuo har i et intervju med den finske TV-stasjonen YLE bekreftet at produsenten ser nærmere på å lage PC-er med Symbian.

– Vi ser kontinuerlig på muligheten for dette. Du trenger ikke tenke mer enn fem år fremover for å se for deg hvordan det vi i dag kaller en mobiltelefon og det vi kaller en PC vil smelte sammen. I dag har hundrevis av millioner mennesker sin første internettopplevelse gjennom mobiltelefonen. Det er gode indikasjoner, sier Kallasvuo til YLE.

Selv i dag får du kjøpt smarttelefoner som er kraftigere enn det små, bærbare datamaskiner var for få år siden, og operativsystemene blir stadig mer avanserte.

Ryktene om at Nokia ville lage datamaskiner begynte i fjor, da analyseselskapet UBS spådde at produsenten ville komme emd PC-er allerede i 2009. Disse påstandene har blitt avvist av Nokia, men produsenten har altså langt fra utelukket mulighetene i fremtiden.

En av hovedårsakene kan være at Nokia vil ha datamaskiner som snakker like bra med mobiltelefoner som om de kjørte, vel, samme operativsystem. Løsningen er Symbian på PC-er. Apple har allerede fått til dette ved å lansere Iphone, som byr på mange av de samme løsningene du finner i Mac OS, og dermed får en mer sømløs synkroniseringsløsning.

(Kilder: Washingtonpost.com)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telipol Fri 6GB


Jeg bruker mye data:

Telipol Fri 12GB


Jeg er superbruker:

Telipol Fri 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen