Nokia vil lage bærbare

Nokia vil lage bærbare

Minibærbare har blitt big business, og også salget av vanlige bærbare holder seg godt. Nå sier Nokia-sjef Olli-Pekka Kallasvuo at mobilprodusenten ser på å kaste seg på bærbar-toget, ifølge Reuters.

- Vi ser svært nøye på denne muligheten. Vi trenger ikke å se så langt som fem år framover, for å se at det vi i dag kaller mobiltelefoner og det vi kjenner som PC-er på mange måter smelter sammen, sier Kallasvuo.

Nokia har lenge forsøkt å stemple smarttelefonene sine som ”multimedia-computere” i stedet for mobiltelefoner, og ryktene om selskapets inntog på PC-markedet har gått siden i sent i fjor. Det er først nå at finnene har kommet med en offisiell kommentar til ryktene.

Det skjer for øvrig kun en uke etter at verdens tredje største PC-merke, Acer, annonserte sitt inntog i mobilmarkedet. Det er høyere fortjeneste i smarttelefonmarkedet enn i PC-markedet, men eksperter tror Nokia kan utnytte sine stordriftsfordeler i produksjon og distribusjon for å tjene penger.

- Alle ledende mobiloperatører og –selgere tar nå inn minibærbare og bærbare PC-er med 3G-tilkobling i sine porteføljer sammen med mobiler. Det er dermed ikke noen stor overraskelse at Nokia ser på dette segmentet, sier Ben Wood, forskningssjef i CCS Insight.

Vi gleder oss i alle fall til å se hva finnene kan få til i dette markedet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen