Nokia videomobil med DVD-kvalitet

N93
Det er unektelig Nokias nye videomobil N93 som får det til å krible mest i teknologifrelste sjeler. Med 3x optisk zoom, optikk fra Carl Zeiss og en bildekvalitet som i følge Nokia selv er tilnærmet lik DVD, er dette en mobiltelefon som rett og slett kan gjøre de rimeligste videokameraene overflødige. Selv bildestabilisator er innbygget i denne mobiltelefonen.

Og like spennende er det at du faktisk kan dele opptakene dine med det samme. N93 har WLAN, og kan laste opp bildene direkte til et online album eller en blogg.

Lite minne
Minnet i kameraet er imidlertid bare på 50 MB, noe som for spises opp om du filmer. Du kan imidlertid bruke minnekort (miniSD) og utvide minnekapasiteten til 2GB. Det holder til halvannen times videoopptak.

Kameraet på N93 er heller ikke til å kimse av, med 3,2 megapiksler oppløsning. Både bilder og video kan spilles av på TV via medfølgende A/V-kabel. Telefonen støtter UPnP (Universal Plug and Play), slik at innholdet kan spilles av på andre enheter med UPnP-støtte i et trådløst nettverk.N73
Fotomobilnyheten N73 kommer med støtte for Flickr (se egen sak), og er ellers utstyrt med en skjerm på hele 2,4 tommer. Den tar bilder med 3,2 megapiksler oppløsning, og har Carl Zeiss-optikk. Nytt er det også at telefonen har fått mekanisk lukker. Det har vi ikke sett på noen mobiltelefon tidligere, og resultatet skal være skarpere bilder med tydeligere detaljer, også under dårlige lysforhold og ved bevegelse.

Det er også kommet ny programvare i mobiltelefonen som gjør det raskere og enklere å organisere eller vise bildene som er tatt.

Nokia N73 forventes å være tilgjengelig fra juli 2006, i fargekombinasjonene sølvgrå/dyp plomme, frosthvit/metallisk rød og frosthvit/mokkabrun.

N72
Nokia N72 stiller litt i skyggen av de andre modellene hva funksjonalitet angår. Den har ikke 3G, og har 2 megapiksler kamera. I denne modellen er det design og musikk som står sentralt. Telefonen er heller ikke først og fremst ment for det europeiske markedet, men retter seg mot Asia.

N72 kommer på markedet i Juni.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen