Fra høyre: E71 og E66, Nokias nyeste e-postmodeller. (Bilde: Nokia)

Nokia utvider E-serien

At Nokia hadde to nye telefoner i E-serien på lur, har ikke vært noen hemmelighet. For en uke siden lå til og med emulatorer av E71 og E66 ute på nett i noen timer. I dag lanserte produsenten endelig telefonene offisielt.

Nokia E71

Formfaktor: Fulltastatur
Størrelse: 11,4 x 5,7 x 1 cm, 126 gram
Plattform: Symbian S60
Skjerm:
2,36", 320 x 240 bildepunkter, 16 millioner farger
Nettverk: GSM 850/900/1800/1900
Internett: Edge, 3G, HSDPA (3,6 MBPS)
Trådløs teknologi: AGPS, WiFi, Bluetooth m/ A2DP
E-post:
POP3, IMAP4, Exchange
Internminne:
110 MB
MInnekortstøtte: MicroSD (opp til 8 GB)
Nettverk:
Kamera: 3,2 megapiksler, autofokus, blits

E71 – Fulltastatur og GPS

Det er lett å se at E71 er en e-postmobil. Med både fulltastatur og bredskjerm bør det ikke være vanskelig å holde oversikten mens du skriver eller leser e-postmeldinger.

Telefonen har også fått en egen snarveistast for e-post sammen med resten av navigasjons- og bekreftelsestastene under skjermen.

Størrelsen på skjermen er på 2,36 tommer, mens oppløsningen er på 320 x 240 bildepunkter.

Plattformen i E71 er Symbian, med S60-grensesnittet på toppen. Dette er det samme grensesnittet som i de aller fleste av Nokias øvrige profftelefoner, og byr på både brukervennlighet og mye funksjonalitet.

"Alt" av teknologi

På teknologifronten mangler det ikke mye. E71 har fått støtte for alle de fire GSM-nettene, slik at du kan ringe overalt i verden der det er GSM-nett.

Internett er naturlig nok noe av det aller viktigste i en telefon som skal brukes til e-post. E71 har fått støtte for både Edge, 3G og HSDPA (super-3G) slik at du alltid er sikret gode hastigheter når du skal surfe på nett eller hente ned e-postmeldinger.

Er du i nærheten av et trådløst nettverk, og er autorisert for å bruke dette, kan du få enda høyere internetthastigheter, ettersom E71 har fått WiFi-støtte.

GPS er også på plass, slik at du kan få hjelp til å finne veien hvis du sliter med retningssansen. GPS-en er av typen A-GPS, som betyr at den kan hente ned kart og ekstra informasjon fra mobilnettet, i tillegg til de vanlige GPS-satelittene.

Nokia E66

Formfaktor: Skyvedesign
Størrelse: 10,7 x 4,9 x 1,3 cm, 121 gram
Plattform: Symbian S60
Skjerm:
2,4", 240 x 320 bildepunkter, 16 millioner farger
Nettverk: GSM 850/900/1800/1900
Internett: Edge, 3G, HSDPA (3,6 MBPS)
Trådløs teknologi: AGPS, WiFi, Bluetooth m/ A2DP
E-post:
POP3, IMAP4, Exchange
Internminne:
110 MB
MInnekortstøtte: MicroSD (opp til 8 GB)
Nettverk:
Kamera: 3,2 megapiksler, autofokus, blits

E66 – Proff i skyveformat

Nokia har tydeligvis troen på at innholdet i E71 holder mål. Den andre E-modellen som ble lansert, E66, er nemlig nesten identisk på innsiden, selv om utseendet er annerledes.

E66 er en e-postmobil for de som gjerne vil ha proffunksjoner, men ikke vil ha fulltastatur eller andre typiske "smarttelefonløsninger" i designen. Istedenfor fulltastatur har E66 fått vanlig skyvedesign, noe som gjør den smalere enn søstermodellen, samtidig som den er tykkere.

I likhet med E71 har også E66 fått det meste du kan be om av teknologi. Med firebånds GSM-støtte, alt av internettteknologi, trådløst nettverk og GPS burde du være rustet for det meste.

Bedriftsmodeller

Begge de nye e-modellene har fått det som trengs for å fungere som bedriftstelefoner. For eksempel kan både minnekort og telefoner krypteres, slik at uvedkommende ikke får tilgang til sensitiv informasjon.

Synkroniseringsløsningene er også solide. Med støtte for både Microsoft Exchange og en rekke andre vanlige serverløsninger for e-post. I tillegg har du muligheter for å koble deg på bedriftens internnett via VPN, så det burde være en smal sak å ta med seg jobben hjem.

Både E71 og E66 skal ifølge Nokia komme på markedet i løpet av tredje kvartal i år. Prisen på begge modellene vil ligge på i underkant av 3000 kroner før skatter og avgifter.

(Kilde: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen