Nokia utsetter N91

Det er en kjent sak at divaer og primadonnaer har forsinkelser og utsettelser som sitt varemerke.

Tendensen er også merkbar i Nokias påkostede N-serie, hvor den første modellen, N90, nylig entret scenen etter å ha latt publikum vente i flere måneder. Nå melder finnene at seriens andre modell, N91, også blir utsatt.

Den opprinnelige planen var at N91 skulle lanseres tidsnok til å rekke julerushet. Håpefulle mobilentusiaster må imidlertid regne med å finne alt annet enn N91 under juletreet i år, da den ikke vil dukke opp i butikkene før i første kvartal av 2006.

Grunnen skal, i følge Jonas Geust, Nokias musikkoverhode, være at selskapet trenger mer tid til å implementere Microsofts DRM-teknologi ordentlig.

Nokias mål er i følge The Register at du skal kunne bruke det samme grensesnittet til å overføre musikk til N91 uansett hva slags metode du velger å benytte deg av. N91 har støtte for både overføring av musikk via 3G, GPRS, blåtann, USB og WLAN.

Selv om han ikke vil fortelle hvilke det dreier seg om, holder Geust fast på at interessen for N91 er enorm blant store operatører og forhandlere.

Ikke bekymret for konkurranse
På spørsmål om hva Nokia tenker om Motorola og Apples musikktelefon ROKR, svarte Guest til Reuters at selskapet ikke mister nattesøvnen. Uten å utdype uttaler han at RORK har en del begrensninger.

N91s største fordel i konkurransen om MP3-kundene er den innebygde harddisken med en lagringskapasitet på 4 GB, i tillegg til de mange mulighetene for overføring av musikk. Til sammenlikning kommer Motorola og Apples ROKR med et 512 MB Micro-SD-minnekort. Dette kan imidlertid byttes ut med et større om det skulle være ønskelig.

Uansett hvem som går seirende ut av MP3-kampen, ønsker Guest alle konkurrenter velkommen i ringen.

(Kilder: The Register, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen