Nokias "Tube"-konsept til høyre, og Iphone til venstre. Spørsmålet er: Hvilken av de vinner? (Foto: Apple og Nokia)

Nokia utfordrer Iphone til duell

Først ville ikke Nokia ta Iphone alvorlig. Men etter at Apples mobile grensesnitt har fått mye ros og designkonseptet har vist seg levedyktig, virker det som om pipen fra de finske skoger har fått en annen lyd.

I følge nettstedet Info World skal Nokia være i gang med sluttarbeidet på deres svar til Iphone, foreløpig kalt "Tube". Telefonen skal bruke samme designkonsept, med én stor trykkskjerm og praktisk talt ingen taster, Og skal være den første telefonen med Nokias splitter nye menyer for trykkskjermer.

Les alt om Nokias nye menyer >>

Letter villig på sløret

Telefonen ble vist frem på Evans Data Developer Relations Conference i Redwood City i California nylig, og Tom Libretto, visedirektør i Forum Nokia kunne stolt vise frem mulighetene de nye menyene i "Tube" muliggjør. Som blant annet å laste opp foto direkte til nettet og spille av film i fullskjermsformat på den store skjermen.

– Dette er vår første trykkfølsomme telefon, sa Tom Libretto til forsamlingen, og sa at menysystemet fungerer mye på samme måte som på Iphone.

Se video av hvordan Nokias nye menyer fungerer >>

– Iphone er hovedfienden

Og at det er Iphone som er hovedfienden legger Nokia tydeligvis ikke skjul på. Nokia brukte Iphone som refereansemateriale under hele presentasjonen og har også sett på salgstallene til Apple, og mener de lett kan matche disse. Apple har siden markedslanseringen av Iphone i fjor solgt vel 5 til 6 millioner telefoner. Men som Libretto syrlig poengterer det: – Vi klarer å selge slike mengder over helgen.

Dermed kan det være duket for en av de mer spennende duellene i mobilmarkedet på lang tid. Alle rykter tyder på at Apple også planlegger nylansering i nær fremtid, og da spesielt rettet mot Europa, som er Nokias hjemmemarked.

Hvem som går ut seirende av denne duellen, om noen, gjenstår kun å se.

(Kilder: Info World, Nokia, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen