Nokia utfordrer Blackberry

I dag lanserte den finske mobilgiganten en flunkende ny serie mobiltelefoner for bedriftsmarkedet, nemlig E-serien.

Blant de nye modellene i E-serien finner vi E61, en ny smarttelefon som med sitt utvalg av funksjoner og trådløs teknologi burde anses som en aldri så liten trussel mot de amerikanske Blackberry-enhetene.

Utvendig har E61 fått en design som er ulik noe vi tidligere har sett fra Nokia. Utseendemessig kan E61 best sammenlignes med Blackberry-enhetene, som er spesielt utviklet for å skrive, sende og motta e-post på en enkel og brukervennlig måte. Telefonen har et fullt qwerty-tastatur som gjør det mulig å skrive lengre stykker med tekst på en rask og effektiv måte. Denne egenskapen burde gjøre telefonen til et godt redskap for de som er avhengige av å ha kontoret med seg når de er på farten. En egen knapp sikrer rask tilgang til e-post.

Når det gjelder størrelsen, skiller ikke E61 seg nevneverdig fra andre enheter med qwerty-tastatur. Telefonen er 117 millimeter høy og 80 millimeter bred. Denne bredden gjør at du fint kan benytte begge hendene på E61 samtidig, uten at fingrene slår floke på grunn av dårlig plass. Med en tykkelse på kun 14 millimeter skulle E61 være enkel nok å smette ned i de trangeste stresskofferter.

Skjermen til E61 har fått en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter. Dette er den samme oppløsningen som brukes av skjermen til Sony Ericssons nye smarttelefon, P990. Skjermen til Nokias nye forretningsmodell er veldig høy sammenliknet med andre telefoner, og kan vise hele 16 millioner farger.

Nokia har helt utelatt et kamera i E61. Dette er en trend vi har sett i mange nye profftelefoner den siste tiden.

Symbian OS 9,1
På innsiden er E61 utstyrt med det meste du kan kreve av en forretningstelefon, både når det gjelder funksjoner og trådløs teknologi.

E61benytter Symbian OS 9.1 som operativsystem, og plattformen er Series 60. Symbian OS åpner for at du kan laste ned en mengde tredjepartsprogrammer som dekker ditt personlige behov.

E61 har også et variert utvalg med trådløs teknologi. For det første er det en 3G-telefon, som lar deg laste ned data i høy hastighet og se på mobil-TV. For det andre er E61 en firebåndstelefon, som gjør at du kan benytte den stort sett hvor som helst i verden. Telefonen veksler også automatisk mellom frekvensene når du beveger deg i grenseområder.

Med E61 har du også mange muligheter hvis du ønsker å kommunisere med andre enheter. Telefonen har støtte for WLAN, eller trådløst internett. Med WLAN kan du overføre filer og hente ned og laste opp e-post via bedriftens trådløse nettverk, i tillegg til at du har billig tilgang til trådløst internett i WLAN-soner når du er på reisefot. Infrarød og blåtann er også på plass, hvor sistnevnte gjør det mulig å benytte trådløst hodesett. Telefonens Pop-port brukes til å overføre data direkte fra PC-en via USB-porten.

75 MB minne er integrert i telefonen. Med telefonen følger et 64 MB minnekort av typen miniSD, som kan utvides om det skulle bli trangt om plassen. E61 har også en egen port for MMC-minnekort.

Leser Office-dokumenter
En forretningstelefon må selvfølgelig ha de rette verktøyene, slik at du har muligheten til å motta, behandle og sende viktige dokumenter selv når du ikke er på kontoret.

E61 har en innebygget e-post-klient. Du kan imidlertid velge å benytte deg av tredjeparts e-post-klienter som Visto, Blackberry eller Seven Always-On Mail. Telefonen støtter også de viktigste Office-verktøyene, og lar deg lese og behandle både Word-, Exel-, og PowerPoint-filer.

Telefonen er naturlig nok integrert med Nokia Business Center, som finnene lanserte tidligere i sommer. Dette er en programvareløsning som skal sørge for en sikrere måte å integrere mobiltelefonen med arbeidsplassen på. Nokia Business Center inneholder funksjonen push e-post, som sørger for at innkommende e-post detter rett ned i telefonens innboks på samme måte som en tekstmelding.

Om Nokia E61 klarer å ta opp kampen med de stadig mer populære Blackberry-enhetene, gjenstår å se. Det er imidlertid ingen tvil om at E61 er en kandidat for proffbrukere som er avhengige av å ta med seg kontoret ut i felten og som setter pris på valgfrihet innen kommunikasjonsmuligheter.

(Kilde: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen