Nokia tviholder på N-Gage

Nokias satsing på spillmobiler har ikke gitt gode nok resultater. I fjor ble det kun solgt 1 million N-Gage og N-Gage QD til sammen. Den siste tiden har vært fylt med spekulasjoner rundt Nokias videre satsning på N-Gage.

I forrige uke besluttet Nokia å kutte ned på forsknings -og utviklingskostnader. Beslutningen gikk hardest ut over Nokias multimediadivisjon, som er ansvarlig for N-Gage. Dette ble raskt koblet med de dårlige salgsresultatene for enheten. Ryktene skal ha det til at Nokia faktisk vurderer å trekke N-Gage fra butikkhyllene.

N-Gage ble for en tid tilbake strøket av ELSPAs liste, fordi salget av spillenheten var så dårlig at det ikke lenger har noen innflytelse på markedet. ELSPA er Entertainment & Leisure Software Publishers Association, en interesseorganisasjon for britisk data og tv-spillindustri.

Benekter alt
Nokia derimot, vil ikke høre noe snakk om ryktene. Bedriftens kommunikasjons-sjef i Storbritannia, Mark Squires, benekter ryktene på det sterkeste: "Nokia har ingen planer om å stenge ned N-Gage-produksjonen, punktum." I tillegg hevder han at ryktene som svirrer på internett er fullstendig uten rot i virkeligheten.

For å gjøre det enda klarere at N-Gage ikke er iferd med å dø ut, vil Nokia gi ut en rekke nye spill til spillmobilen sin. For at dette skal lykkes, er det ikke nok at de som allerede har N-Gage kjøper seg flere spill. Det må i tillegg lokkes frem helt nye kunder. Det er tross alt salget av N-Gage som stagnerer, ikke salget av spillene til den.

Lanseringen av N-Gage QD ga Nokia et lite løft. Siden den første utgaven av N-Gage, hadde de rettet opp en del barnesykdommer, som dårlig batterikapasitet og et design som gjorde det både kronglete og irriterende å bruke den. Det er likevel usikkert om salget av N-Gage QD er godt nok til å rettferdiggjøre kostnadene Nokia har brukt på å utarbeide og produsere spillmobilen.

I 2003 hadde N-Gage få motstandere. Nå er situasjonen imidlertidig en helt annen. Konkurransen og kampen for å overleve blir hard med motstandere som Nintendo og Sony på banen med sine DS og PSP. Det gjenstår å se om N-Gage overlever året. Nokia må enten få opp salget, eller ta en sjebnesvanger avgjørelse angående videre produksjon av sin underholdningsmaskin.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen