Nokia tilbyr utvidet oppgradering

Nokia tilbyr utvidet oppgradering

Har du opplevd at mobiltelefonen din lever sitt eget liv, henger seg opp eller finner på andre merkverdigheter? Da er det slett ikke utenkelig at du har en såkalt ”bug” i programvaren.

Produsentene oppdaterer stadig programvaren i mobiltelefonen, og problemet med ”bugs” er derfor størst på telefoner som tilhører en tidlig produksjon. Men ikke alle slike problemer kommer for en dag med det samme. Enkelte av dem oppstår først når det er gått en tid, når minnet er fragmentert eller du har benyttet telefonens applikasjoner i en gitt rekkefølge. 

Forbedret eller ny funksjonalitet
Men det er også andre grunner til at produsentene oppgraderer programvaren. Ved å endre måten telefonen søker etter nett på, eller ved å koble ned funksjoner som ikke er i bruk, kan produsenten bedre batterikapasiteten i mobilen uten at du merker noen annen forskjell.

I enkelte tilfeller legger produsenten også til helt nye funksjoner. N80 er et eksempel på en telefon der du vil få nye programmer om du oppgraderer fra en eldre programvare. 

For disse modellene
Oppgradering har tidligere bare vært tilgjengelig for modeller i N- og E-seriene, men i det nye oppgraderingsverktøyet kan du også oppdatere modeller som treningsmobilen 5500 og musikkmobilene 5200 og 5300. I tillegg kan du oppgradere disse modellene: 3250, 6085, 6125, 6131, 6136, 6151, 6233, 6234, 6270, 6288, 6630, 6680, 6681, 6682, 7370, 7373 og 7390.

Er du i tvil om hvilket modellnummer din mobil har, så finner du dette på et klistremerke under batteriet.

For å oppgradere programvaren trenger du et lite program som kan lastes ned fra Nokia. Så er det bare å følge bruksanvisningen. 

Backup
Før du oppgraderer lønner de seg å ta en backup av mobilen. Pass også på at batteriet er oppladet. Har du installert egne programmer på mobiltelefonen må du lagre installasjonsfilene på PC før du oppgraderer.

Hvordan du gjør dette får du forklaring på under veis i oppgraderingen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen